Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Gaidāmajā nedēļas nogalē Siguldas trasē notiks jaunās sezonas pirmās sacensības kamaniņu sportā - "Prezidenta kausa" izcīņa starta rāvienos, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Sacensībās, kas notiks sestdien, 26. septebrī, kopā ar nacionālās izlases līderiem Elīzu Cauci, Andri un Juri Šiciem un junioru izlases dalībniekiem piedalīsies arī jaunieši A, B un C vecuma grupās.

"Starta rāviena sacensības parasti notika oktobra beigās, kad varēja objektīvi novērtēt katra atlēta fizisko gatavību sezonai. Šosezon viss ir pakārtots jauniešu izlasei, jo viņiem šī ir olimpiskā sezona," saka nacionālās izlases vecākais treneris Kaspars Dumpis. "Junioru un jauniešu izlasei starta rāviena sacensības ir kā viens no atlases kritērijiem uz jaunatnes olimpiādi."

"Nacionālās izlases sportisti vēl nebūs vēl savā labākajā kondīcijā, jo sezona viņiem sāksies tikai 24. novembrī un šobrīd vēl netiek strādāts pietiekami intensīvi," skaidro treneris. "Turklāt ne visi sportisti ir līdz galam sadziedējuši pagājušā gada traumas, tomēr es prognozēju, ka daudzi sportisti Siguldā sasniegs savus personīgos rekordus starta rāvienos."

2014.gadā "Prezidenta kausu" dāmu konkurencē izcīnīja Elīza Tīruma (tagad Cauce), aiz sevis atstājot junioru konkurences uzvarētāju Kendiju Aparjodi, bet vīru ieskaitē nepārspēts palika Kristaps Mauriņš. Savukārt divvietīgo ekipāžu konkurencē ātrākie starta rāvienā bija Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!