Foto: F64
Trīs Latvijas jauno kamaniņu braucēju ekipāžas piektdien Altenbergas trasē Vācijā ieņēma vietas pirmajā sešiniekā Pasaules kausa posmā junioriem.

Meiteņu sacensībās Elīna Vītola pēc pirmā brauciena bija līdere, bet otrajā uzrādīja astoto rezultātu, kas summā deva piekto vietu. Viņa uzvarētājai Džesikai Degenhartai no Vācijas divu braucienu summā zaudēja 0,271 sekundi.

Signe Bērziņa braucienos bija septītā un trešā, kas summā deva sesto pozīciju un 0,342 sekunžu deficītu pret uzvarētāju. Meiteņu konkurencē startēja 23 sportistes.

Savukārt divnieku sacensībās Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts braucienos guva septīto un trešo vietu, bet summā viņi bija piektie un uzvarētājiem Maksam Ēvaldam/Jākobam Janušam no Vācijas zaudēja 0,642 sekundes. Divniekos piedalījās 11 ekipāžas.

Junioru konkurencē spēkojās arī jauniešu A grupas braucējs Gints Bērziņš, kurš pirmajā braucienā pēc priekšpēdējās kontrolatzīmes bija septītais, bet finiša līniju nesasniedza.

Jauniešu A grupā startē no 2002. līdz 2004. gadam dzimuši sportisti, bet junioru grupā cīnās 2000. un 2001. gada dzimuši kamaniņu braucēji.

Jau ziņots, ka Bērziņš sezonas ievadā jauniešu A grupā izcīnījis divas uzvaras, kā arī guvis otro un trešo pozīciju.

Bērziņš iepriekšējā sezonā uzvarēja trijos no sešiem Pasaules kausa posmiem, bet pārējos trijos etapos viņš bija otrais. Zīmīgi, ka trīs uzvaras nāca tieši noslēdzošajos posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!