Foto: Publicitātes foto
Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien izcīnīja astoto vietu Pasaules kausa sezonas otrā posma sacensībās ar masu startu.

Distanci Silovs veica desmit minūtēs un 11,02 sekundēs, finišā par 10,95 sekundēm atpaliekot no uzvaru izcīnījušā Nīderlandes sportista Jorita Bergsma.

Par sniegumu Silovs nopelnīja 36 Pasaules kausa ieskaites punktus un šīs distances kopvērtējumā ar 50 punktiem atrodas desmitajā vietā.

Pirms tam svētdien Silovs palika pēdējā, 20.vietā 1500 metru distances A grupas sacensībās.

Pēc sekmīgā starta iepriekšējā posmā, kur Silovs bija trešais 1500 metru distances B grupā, šoreiz viņš startēja starp 20 spēcīgākajiem sportistiem, bet ar augstu rezultātu neizcēlās. Latvijas sportists finišēja pēc minūtes un 48,91 sekundes.

Tas Silovam deva piecus punktus Pasaules kausa kopvērtējumā.

Uzvaru šajā posmā izcīnīja Nīderlandes sportists Kēns Verveijs, kurš Silovu apsteidza par 3,35 sekundēm. Tāpat par Silovu ātrāki bija arī 12 sportisti no B grupas sacensībām.

Šīs disciplīnas kopvērtējumā pēc diviem Pasaules kausa posmiem Silovs ar 20 punktiem ieņem 21.vietu.

Kā ziņots, šo posmu Silovs uzsāka sestdien, kad ieņēma devīto vietu 5000 metru sacensību B grupā.

Pagājušajā nedēļā Nīderlandē notikušajā pirmajā jaunās sezonas Pasaules kausa posmā 1000 metru distances B grupas sacensībās Silovs tika diskvalificēts, bet 1500 metru distancē viņš savā grupā bija trešais.

Silovs karjeru uzsāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Savukārt pērn viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai, gatavojoties 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!