Foto: Publicitātes foto

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs sestdien ieņēma devīto vietu Pasaules kausa sezonas otrā posma sacensībās 5000 metru distancē B grupā.

Silovs distanci veica sešās minūtēs un 28,86 sekundēs, par 7,25 sekundēm atpaliekot no grupas ātrākā sportista Morica Geisreitera no Vācijas.

Līdz ar to Silovs nopelnīja sešus Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma punktus.

Savukārt A grupas sacensībās, kurās startēja 16 potenciāli spēcīgākie sportisti, labākus rezultātus par Silova iespēto uzrādīja visi 16 ātrslidotāji. Par Pasaules kausa posma uzvarētāju kļuva Nīderlandes sportists Svens Krāmers.

Šīs disciplīnas kopvērtējumā pēc diviem Pasaules kausa posmiem Silovs ar sešiem punktiem ieņem 28.vietu.

Pasaules kausa posma sacensības Krievijas pilsētā Kolomnā notiks arī svētdien.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Nīderlandē notikušajā pirmajā jaunās sezonas Pasaules kausa posmā 1000 metru distances B grupas sacensībās Silovs tika diskvalificēts, bet 1500 metru distancē viņš savā grupā bija trešais.

Silovs karjeru uzsāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Savukārt pērn viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai, gatavojoties 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!