Foto: EPA/Scanpix/LETA

Reinis Bērziņš ceturtdien Debrecenā iekļuva Pasaules kausa (PK) šorttrekā trešā posma pusfinālā 1500 metru distancē.

Ceturtdien Bērziņš pārvarēja divas sacensību kārtas. Priekšslidojumā viņš ierindojās otrajā vietā, finišējot pēc divām minūtēm un 32,018 sekundēm. Zaudēts tika vienīgi dienvidkorejietim Junem Seo Lī. Ceturtdaļfinālā Bērziņš sešu slidotāju konkurencē finiša līniju sasniedza ceturtais, taču tika neatļauti kavēts, diskvalifikāciju nopelnot kanādietim Stīvenam Dibuā, kas nozīmēja latvieša iecelšanu pusfinālā. Lī, kurš arī slidoja šajā ceturtdaļfinālā, nefinišēja.

Otrs Latvijas pārstāvis Roberts Krūzbergs priekšslidojumā arī finišēja otrajā vietā, distanci veicot divās minūtēs un 17,013 sekundēs. Ceturtdaļfinālā Krūzbergs tika diskvalificēts.

Trešais pieteiktais Latvijas šorttrekists Endijs Vīgants uz starta neizgāja.

Sieviešu sacensībās šajā distancē Anna Jansone savā priekšslidojumā finišēja pēdējā vietā sešu šorttrekistu konkurencē, distancē pavadot divas minūtes un 36,424 sekundes. Viņa finišēja 53. vietā 63 sportistu konkurencē.

Pusfināli šajā distancē notiks sestdien.

Arī 500 metru distancē Jansone finišēja pēdējā, priekšslidojumā piecu sportistu konkurencē distanci veicot 46,502 sekunžu laikā. Viņai posmā 54.vieta 62 šorttrekistu vidū.

Vīriešu sacensībās pēc priekšslidojuma nākamajā kārtā iekļuva abi Latvijas pārstāvji. Krūzbergs finišēja otrais pēc Ungāriju pārstāvošā Šaoana Liu, distancē pavadot 41,341 sekundi. Pirmās kārtas slidojumā viņš ieņēma trešo vietu aiz Liu un Dibuā, distancē pavadot 41,187 sekundes un bija četru no astoņiem ātrāko trešās vietas ieguvēju skaitā, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Bērziņš savā priekšslidojumā finišēja trešais, distanci veicot 41,341 sekundē, taču nākamajā kārtā iekļuva kā sešu no 17 ātrāko trešās vietas laiku ieguvējs. Pārvarēt pirmo kārtu viņam neizdevās. Distanci viņš veica 41,189 sekundēs, ieņemot ceturto vietu piecu sportistu konkurencē. Tas viņam ļāva iekļūt slidojumā par vietām aiz labāko divdesmitnieka.

Arī šajā distancē Vīgants bija pieteikts, bet nestartēja.

Sacensību turpinājums 500 metros būs piektdien.

Trešais Pasaules kausa posms Ungārijā norisināsies līdz svētdienai.

Nākamais posms pēc nedēļas notiks Nīderlandē. Pasaules kausa posmos sportisti cīnās par punktiem 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!