Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas kalnu slēpotāja Federika Brinjone un austriete Kornēlija Hitere svētdien izcīnīja dubultuzvaru pēdējās Pasaules kausa sacensībās pirms ziemas olimpiskajām spēlēm, Garmišā-Partenkirhenē dalot pirmo vietu uz pjedestāla supergiganta mačos.

Brinjone startēja ar septīto numuru un pirmās sešas sportistes apsteidza par vairāk nekā astoņām sekundes desmitdaļām, bet turpinājumā viņas rezultātu atkārtoja ar 14.numuru startējusī Hitere.

Abas trasi veica vienā minūtē un 18,19 sekundēs, bet trešās vietas ieguvēja Tamāra Tiplere no Austrijas bija 0,82 sekundes lēnāka. Brinjone svinēja 19.uzvaru karjerā, bet Hiterei šis bija trešais panākums.

Supergigantā Brinjonei kopvērtējumā ir 477 punkti jeb par 103 vairāk nekā tuvākajai sekotājai, tautietei Elēnai Kurtoni, kura svētdien finišēja desmitā.

Savainojuma dēļ nestartēja cita itāliete Sofija Godža, kā arī Šveices ātruma disciplīnu speciāliste Lara Guta-Berami. Tāpat sacensībās nepiedalījās amerikāniete Mikaēla Šifrina un slovākiete Petra Vlhova, kuras vairāk specializējas tehniskajās disciplīnās.

Visu disciplīnu summā Šifrina Vlhovu apsteidz par nieka 17 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!