Foto: EPA/Scanpix/LETA

Covid-19 radītās pandēmijas dēļ nākamā gada sākumā Horvātijas pilsētā Zagrebā nenotiks Eiropas čempionāts daiļslidošanā, ceturtdien paziņoja Starptautiskā Slidošanas asociācija (ISU).

Ceturtdien notika ISU padomes sēde, kurā nolemts, ka Covid-19 dēļ jāatceļ nākamgad 25.-31.janvārī plānoto Eiropas čempionātu Zagrebā, kā arī pasaules junioru čempionātu sinhronajā slidošanā, kas Lionā bija paredzēts 12. un 13.martā.

Šī būs pirmā reizi kopš 1947.gada, kad netiks aizvadīts Eiropas čempionāts. Kopš Otrā pasaules kara beigām Eiropas čempionāts noticis katru gadu.

Šogad 10.-13.decembrī Pekinā bija plānots "Grand Prix" fināls, taču vēlāk sacensības tika pārceltas uz vēlāku norises laiku. Ceturtdien ISU paziņoja, ka arī šīs sacensības nenotiks.

ISU ziņo, ka pasaules čempionāts Stokholmā no 22. līdz 28.martam notiks, kā plānots, gadījumā, ja Covid-19 pandēmija neieviesīs kādas korekcijas.

ISU arī norādījusi, ka gadījumā, ja pasaules čempionāts pandēmijas dēļ nevarēs notikt, organizācija izsvērs, vai nākamsezon maz ir jēga aizvadīt pilnvērtīgas ISU sacensības.

Kā vienu no rezerves variantiem ISU min pasaules čempionāta aizvadīšanu Japānā, kur aprīlī paredzētas "World Team Trophy" sacensības. Nākamā gada pasaules čempionāta rezultāti noteiks valstu kvotu skaitu 2022.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Šogad martā Kanādā bija jānotiek pasaules čempionātam, tomēr tas tika atcelts.

Jau iepriekš tika atcelta junioru "Grand Prix" sezona, kā dēļ no 14. līdz 17.oktobrim Rīgā nenotika viens posms.

Pagājušajā sezonā "Grand Prix" sacensībās startēja arī vadošais Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, Kanādas etapā izcīnot augsto piekto vietu.

Šogad Austrijas pilsētā Grācā Vasiļjevs Eiropas čempionātā izcīnīja sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!