Foto: AP/Scanpix

Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska piektdien ierindojās septītajā vietā pēc īsās programmas Francijā notiekošajās "Grand Prix" sacensībās, kas ir viņas pirmās pieaugušo konkurencē.

Latvijas pārstāve par savu priekšnesumu saņēma 53,68 punktus, kas pēc īsās programmas ļauj būt septītajai 12 daiļslidotāju vidū.

Tikmēr līdere ar 73,32 punktiem ir amerikāniete Greisija Golda.

Izvēles programma norisināsies sestdien.

Vienā "Grand Prix" posmā piedalās 12 dāmas, 12 kungi, astoņi pāri un astoņi deju pāri. Par uzvaru posmā individuālajās sacensībās daiļslidotājs nopelna 15 punktus. Līdz sestajai vietai nākamie sportisti saņem par diviem punktiem mazāk nekā pozīciju augstāk esošais, bet par septīto vietu pienākas četri punkti, kamēr par astoto - trīs.

Seši labākie no katras disciplīnas piedalīsies finālā, kas no 10. līdz 13.decembrim norisināsies Spānijā, Barselonā.

Daiļslidotāji ir ielūgti un izsēti, balstoties uz viņu sasniegtajiem rezultātiem 2015.gada ISU pasaules čempionātā. Sportisti un pāri, kuri izcīnījuši pirmās sešas vietas, tika uzaicināti uz diviem "Grand Prix" posmiem. Tāpat arī septīto līdz 12.pozīciju ieguvēji tika atlasīti dalībai divos posmos.

Ielūgumus varēja saņemt arī 24 labāko rezultātu īpašnieki un ranga pirmo 24 vietu ieņēmēji. Tāpat tika ielūgti arī pasaules junioru čempionātu medaļnieki un junioru "Grand Prix" medaļu ieguvēji.

Šosezon "Grand Prix" sacensībās norisinās seši posmi un fināls. Bordo tiek aizvadīts ceturtais posms, kas ir vienīgais, uz kuru ielūgumu ir saņēmis kāds no Latvijas daiļslidotājiem.

Kā zināms, Kučvaļska janvāra beigās sensacionāli izcīnīja septīto vietu Eiropas čempionātā, bet pasaules čempionātā Latvijas daiļslidotājai 16.pozīcija.

Iepriekšējo sezonu Kučvaļska noslēdza augstajā desmitajā vietā rangā, kas viņai dod iespēju piedalīties "Grand Prix" sacensībās.

Kā zināms, oktobra sākumā savā sezonas pirmajā Izaicinājuma sērijas posmā Kučvaļska ieņēma desmito vietu, bet mēneša beigās viņai otrā vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!