Foto: AP/Scanpix
Itāļu daiļslidotāju Karolīnu Kostneri, kura bija diskvalificēta par saistību ar soļotāja un viņas bijušā partnera Aleksa Švarcera dopinga lietošanu, ir atsākusi trenēties un uzsākusi sadarbību ar krievu speciālistu Alekseju Mišinu, ziņo aģentūra AP.

Mišina grupā Kostnere strādā kopš šā gada vasaras.

"Es tīri cilvēciski piekritu viņai palīdzēt," aģentūra "R-Sport" citē Mišinu. "Karolīna strādā ļoti godprātīgi un viņas plāni uzstāties starptautiskā līmenī neaprobežojas ar vienu sezonu, bet daudz ilgāku periodu."

"Es neņemu no viņas naudu, jo man darbs ar Karolīnu ir izaicinājums pašam sev," uzsver treneris. "Man ir interesanti viņu mācīt. Kad viņa atbrauca pirmoreiz, pat kaskādi ar salhovu un tulupu knapi knapi izpildīja. Tagad pārliecinoši izpilda visus lēcienus, ieskaitot lucu. Strādāt ir interesanti arī tāpēc, ka līdz šim nebiju saskāries ar tik radošu pieeju manām darba metodēm. Es teiktu, ka Karolīnai ir ļoti spēcīgi attīstīta mākslinieciskā pasaules uztvere. Savās programmās viņa ir izsmalcināti precīza, un ļoti darbspējīga, kas ir vēl svarīgāk."

Kā ziņojām, 2015. gada janvārī itāļu daiļslidotājai bija piespriesta diskvalifikācija uz gadu un četriem mēnešiem par saistību ar 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu čempiona soļošanā un viņas tālaika partnera Aleksa Švarcera dopinga lietu - Kostnere tika apsūdzēta palīdzēšanā izvairīties no dopinga pārbaudēm. Vēlāk diskvalifikācija tika saīsināta un Kostnere varēja atgriezties uz ledus šā gada 1. janvārī.

Paredzēts, ka viņas pirmās sacensības pēc atgriešanās būs turnīrs Zagrebā decembra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!