Foto: Publicitātes foto
Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka otrdien Somijā izcīnīja 11.vietu pasaules junioru čempionāta piecu kilometru brīvā stila slēpojumā ar atsevišķu startu.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēta zviedriete Frīda Kārlsone, kura finišu sasniedza pēc 12 minūtēm un 50,6 sekundēm, viņai par 11,1 sekundi apsteidzot norvēģieti Helēnu Mariju Fosesholmu.

Eiduka no uzvarētājas atpalika par 44,7 sekundēm, bet par savu sniegumu latviete nopelnīja 90,53 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktus, kas ir viņas sestais labākais rezultāts karjerā.

Kopumā līdz finišam tika 84 distanču slēpotājas.

Vīriem desmit kilometru distancē uzvaru svinēja francūzis Žils Šapāzs, kurš finišēja pēc 22 minūtēm un 34,9 sekundēm. No Latvijas sportistiem labākais bija Raimo Vīgants, kurš uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 54,6 sekundes, ieņemdams 37. vietu un tikdams pie 106,10 FIS punktiem.

Tikmēr Ilvars Bisenieks bija 92. vietā, bet Niks Saulītis dalīja 93. pozīciju, abiem uzvarētājam zaudējot vairāk nekā piecas minūtes. Viņi tika pie attiecīgi 225,13 un 226,13 FIS raudzes punktiem.

Vīru sacensībās finišēja 102 distanču slēpotāji.

Pasaules junioru un U-23 čempionāts Lahti ilgs līdz sestdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!