Žaks Gedra un Liene Bondare Baltijas kausa ietvaros kalnu slēpošanā ceturtdien Itālijā ir kronēti par Latvijas čempioniem milzu slalomā.

Zem Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) zīmes notiekošajās sacensībās, kuru ietvaros LSF rīkoja Baltijas kausa otro posmu, par Latvijas čempioniem milzu slalomā kļuva Gedra un Bondare, kuri kopējā ieskaitē ierindojās attiecīgi 36. un 47.vietā.

Gedra, kurš trešdien pirmajā braucienā nefinišēja, pēc pirmā brauciena bija 0,11 sekundes priekšā Mikam Zvejniekam un otrajā braucienā savu pārsvaru palielināja, esot labākajam latviešu vidū, bet kopējā ieskaitē iegūstot 36.vietu, uzvarētājam lietuvietim Andrejam Drukarovam piekāpjoties 3,72 sekundes.

Zvejnieks divu braucienu summā piekāpās Gedram pussekundi un ieņēma 41.vietu, tiekot pie Latvijas čempionāta sudraba. Trešais latviešu vidū bija Kristofers Gulbis, kuram tika 47.vieta (+6,36).

Startēja pieci Latvijas kalnu slēpotāji.

22 gadus vecais Drukarovs, kurš pagājušajā gadā pasaules čempionātā ieguva 23.vietu, par 0,58 sekundēm apsteidza vācieti Fabianu Gracu un par 0,65 sekundēm - itāli Danieli Sorio.

Sievietēm Bondare uzrādīja 47. ātrāko rezultātu, zaudējot uzvarētājai kanādietei Valerī Grenjē 10,09 sekundes un par divām vietām un par 4,42 sekundēm divu braucienu summā apsteidzot otru labāko Latvijas pārstāvi Helēnu Ērenpreisu, tieši aiz kuras ierindojās bronzas medaļas ieguvēja Samanta Līcīte, kura Ērenpresai triju Latvijas slēpotāju konkurencē zaudēja 1,29 sekundes.

Grenjē, kura Pasaules kausa posmos četras reizes ir bijusi labāko desmitniekā, izcīnīja uzvaru, par 1,26 sekundēm apsteidzot šveicieti Vanesu Kasperu un par 1,47 sekundēm - tautieti Kesidiju Greju.

LSF rīkotajā Baltijas kausa posmā Itālijā startēja kalnu slēpotāji no 39 valstīm, kuru vidū bija pārstāvētas tādas kalnu slēpošanas lielvalstis kā Austrija, Itālija, Francija, Šveice, Norvēģija, Zviedrija, Vācija, kā arī Kanāda un ASV.

Vīriešiem ceturtdien startēja 103 kalnu slēpotāji, bet sievietēm - 85 kalnu slēpotājas.

Dienu iepriekš Baltijas kausa vērtējumā milzu slalomā vīriešiem 44.vietu 96 dalībnieku vidū ieguva Miks Zvejnieks (+4,71), bet sievietēm - Ērenpreisa finišēja 37.vietā 67 dalībnieču vidū (+10,85).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!