Foto: Reuters/Scanpix

Iezimtu muguras problēmu dēļ sporta karjeru ir nācies beigt 25 gadus vecajai Keitlinai Faringtonei, kura savās debijas olimpiskajās spēlēs 2014. gadā Sočos izcīnīja zelta medaļu snovborda rampas disciplīnā.

Pagājušā gada oktobrī Austrijā Faringtona sponsoru organizētā pasākumā pēc neveiksmīga lēciena piezemējās uz muguras un kakla un sekojošās divas minūtes snovbordiste nejuta nevienu no savām ķermeņa daļām.

Pēc atgriešanās mājās Soltleiksitijā, ārsta apskatē Faringtone uzzināja, ka viņai piemīt iedzimta kakla stenoze. Tas nozīmē, ka sportistes mugurkaula smadzenēm nav pietiekami brīvas vietas, lai tās netiktu traumētas pie vismazākās liekās kustības pēc kritiena.

ASV snovborda komandas ārsts atzīst, ka Faringtone nedrīkst pieļaut ne mazāko kļūdu, lai nenodarītu kaitējumu savai veselībai, un ir "ļoti liela veiksme", ka līdz šim vēl nekas ļaunāks ar viņu nav noticis.

Pati sportiste pāris mēnešus atteicās pieņemt nepatīkamos jaunumus un apmeklēja vairākus ārstus, cerot saņemt atšķirīgu diagnozi. Šobrīd gan snovbordiste ir samierinājusies ar notikušo un domā par savu nākamo dzīves posmu.

"Es biju sasniegusi savu dzīves augstāko punktu un jau tagad mana dzīve ir pilnībā mainījusies," intervijā ESPN saka sportiste. "Nākamie manas dzīves gadi būs pavisam citādi. Man tikai ir jāizdomā, kā tos pavadīt un ar ko aizpildīt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!