Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas jaunatnes Olimpiskajā komandā startam III Jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs ir iekļauti 30 labākie Latvijas jaunie ziemas sporta veidu pārstāvji. III Jaunatnes ziemas Olimpiskās spēles Šveices pilsētā Lozannā norisināsies no 9. – 22.janvārim.

"Startēt Jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs ir liels gods ikvienam no komandas dalībniekiem", atzīst Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis. "Pirms četriem gadiem Lillehammerā un pirms astoņiem gadiem Insbrukā, Latvijas jaunieši mājās pārradās ar labiem sportiskiem rezultātiem un aplūkojot šīs komandas sastāvu, var redzēt, ka arī šī Latvijas jaunatnes Olimpiskā komanda ir konkurētspējīga, līdz ar to, cerēsim, ka mūsu jaunie Olimpieši mūs iepriecinās ar augstvērtīgiem rezultātiem arī šoreiz".

Latvija tiks pārstāvēta 9 sporta veidos – biatlonā, bobslejā, skeletonā, kamaniņu sportā, distanču un kalnu slēpošanā, šorttrekā, kērlingā, kā arī 3x3 jaukto komandu hokeja turnīrā.

Latvijas komandas sastāvā ir iekļauti 30 sportisti. Lielākā pārstāvniecība būs kamaniņu sportā, kur būs pilna komanda – septiņi sportisti, biatlonā startēs seši sportisti, pa diviem pārstāvjiem būs bobslejā un skeletonā, distanču un kalnu slēpošanas sacensībās startēs attiecīgi četri un divi jaunie slēpotāji, kērlinga turnīrā jauktajām komandām piedalīsies četri sportisti, šorttrekā – divi, bet viena pārstāve būs 3x3 jaukto komandu hokeja turnīrā, kur komandas tiks veidotas no vairāku valstu sportistiem un Latvijas pārstāve būs vārtsardze.

III Jaunatnes ziemas Olimpiskās spēles Šveices pilsētā Lozannā norisināsies no 9. – 22.janvārim. Kopumā sacensībās piedalīsies vairāk kā 1100 jauno sportistu no 70 pasaules valstīm, vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Olimpisko spēļu sacensību programmā ir iekļauti 8 ziemas sporta veidu 16 disciplīnas un tiks sadalīts 81 medaļu komplekts.

Līdztekus sporta sacensībām norisināsies arī īpaša kultūras un izglītības programma, kuras mērķis ir veicināt Olimpiskās vērtības, kā arī viedokļu un pieredzes apmaiņu starp dažādām kultūrām, padarot Jaunatnes ziemas Olimpiskās spēles par unikālu sporta un kultūras festivālu.

Jāpiezīmē, ka Jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs iepriekš ir startējuši un godalgotas vietas izcīnījuši tādi tagad zināmi sportisti kā kamaniņu braucēji Ulla Zirne un Kristers Aparjods, bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, daiļslidotāji Deniss Vasiļjevs un Diāna Ņikitina, kā arī distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!