Foto: Publicitātes foto
Latvijas izlases līderis kalnu slēpošana Kristaps Zvejnieks Norvēģijā, Hafjelā notiekošajās FIS sacensībās un nacionālajā junioru čempionātā superkombinācijā 89 dalībnieku konkurencē izcīnījis otro vietu, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses pārstāvis Ivars Bācis.

Zvejnieks piekāpies tikai par 0,15 sekundēm mājiniekam Emīlam Blatmanam, bet viņa brālim Mikam Zvejniekam izcīnīta 27.vieta. Savukārt Agnesei Āboltiņai junioru konkurencē 19.vieta superkombinācijā.

Bez Latvijas sportistiem un mājiniekiem sacensībās piedalījās arī bosnieši, zviedri, dāņi, somi, briti, japāņi, horvāti un dāmu konkurencē arī no Islandes. Pirmajā sacensību dienā norisinājās nobrauciens, kurā visaugstāko vietu no Latvijas pārstāvjiem 88 dalībnieku konkurencē izcīnīja Miks Zvejnieks, savās pirmajās nobrauciena sacensībās ierindojoties 61.vietā (+5,57 sekundes), bet Toms Sarkanis, kuram jau pāris nobraucieni bijuši aiz muguras, nobrauca par trešdaļu sekundes nekā Miks un ierindojās 66.vietā. Kristaps Zvejnieks finišu nesasniedza, jo piedzīvoja kritienu trases lejasdaļā.

Otrajā sacensību dienā notika superkombinācija (nobrauciens+slaloms), kur savā elementā bija Kristaps Zvejnieks, izcīnot Hafjelā tāpat kā pērn otro vietu.

Kā pastāstījis Kristaps Zvejnieks, tad nobrauciens nav sanācis tik labs, arī dēļ piesardzības, jo pirms bija piedzīvots kritiens, toties, slalomā esot izdevies lielisks brauciens. Norvēģis Sejersteds esot bija pārāk pašpārliecināts dēļ lielā pārsvara nobraucienā, un tā teikt pārrēķinājās slalomā, veicot to ar pārāk lielu rezervi, beigās palika tikai trešais.

Sestdien supergigantā Kristaps Zvejnieks izcīnīja augsto piekto vietu, uzrādot laiku 1:18,79 un uzvarētājam Adrianam Sjerstedam zaudējot 1,3 sekundes, bet līdz trijniekam pietrūka tikai 0,06 sekundes. Kristaps arī uzstādīja punktu rekordu supergiganta disciplīnā – 42,5 FIS punkti.

Savukārt Miks Zvejnieks bija par četrām sekundēm lēnāks nekā brālis un ierindojās 55.vietā Toms Sarkanis bija vēl par 2,38 sekundēm lēnāks un ieņēma 74.vietu.

Visjaunākajai Latvijas pārstāvei, 16 gadus jaunajai Agnesei Āboltiņai dāmu konkurencē pārsvarā ierindojās aiz labāko divdesmitniekā, bet superkombinācijā bija 19.vietā, taču arī dalībnieču skaits trīs reizes mazāks nekā puišiem, jo startēja 33 kalnu slēpotājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!