Foto: Publicitātes foto
Latvijas kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks, kurš 29. pasaules ziemas Universiādē ieņēma augsto septīto vietu Alpu kombinācijas sacensībās, paudis, ka vēlējās cīnīties par medaļām, bet arī izbaudījis Krievijas pilsētā Krasnojarskā notikušās sacensības, vēsta Biznesa augstskola "Turība".

"Šī bija mana otrā Ziemas Universiāde, pirms diviem gadiem piedalījos Ziemas Universiādē, kas norisinājās Kazahstānā, un man bija laba iespēja salīdzināt. Jāsaka, krievi rīkošanas un organizēšanas sadaļai bija piegājuši daudz nopietnāk. Bija ieguldīti patiešām iespaidīgi resursi – gan finansiālā, gan cilvēku ziņā. Man par notikumu paliks tikai un vienīgi labas atmiņas, jo cik gan bieži dzīvē sanāk aizceļot uz Krasnojarsku," pauda 24 gadus vecais sportists.

Krasnojarskā aizvadītās sacensības norisinājās no 2. līdz 12. martam, un tajās Latvijas valsti pārstāvēja 27 sportisti no 13 Latvijas augstskolām.

"Atklāšanas ceremonija bija ļoti iespaidīga. Es gan nekad vēl neesmu piedalījies Olimpiskajās spēlēs, tāpēc grūti būtu salīdzināt, bet Universiādes atklāšana ir kas spilgts un atmiņā paliekošs. Patika tik ļoti, ka noskatījos visu pasākumu, no sākuma līdz pat beigām, aptuveni trīs stundu garumā. Tāpat atmiņā noteikti paliks vietējie iedzīvotāji, kas Latvijas sportistu izlasi Krasnojarskā uzņēma ar lielu prieku un sirsnību. Nereti bija dzirdami atbalsta saucieni pirms sacensībām tieši no vietējo iedzīvotāju puses, kas atbalstīja mūs – latviešus," klāstīja Zvejnieks.

Kombinācijas sacensības tika uzsāktas ar supergigantu, kurā Zvejnieks ierindojās vien 23. vietā, tomēr pēc tam sekojošajā slalomā viņam izdevās uzrādīt ceturto laiku, kas kopējā summā ļāva pakāpties jau uz septīto pozīciju.

"Sezonas laikā piedalāmies ļoti daudz sacensībās, sezonai noslēdzoties, bieži vien pat nevar atcerēties visas vietas, kur pabūts, bet jāsaka, ka šis notikums paliks atmiņā arī pēc karjeras noslēguma. Sezona bijusi interesanta, bet arī diezgan gara un grūta, taču šādi pasākumi spēj ļoti uzlādēt. Varēju cīnīties arī par medaļām, diemžēl, nedaudz pietrūka, bet neko nenožēloju, jo izdarīju maksimumu," par sasniegtajiem rezultātiem sprieda slēpotājs.

Supergiganta ieskaitē Zvejnieks ieņēma 41. vietu, kamēr viņa brālis Dāvis Zvejnieks palika 58. pozīcijā. Slaloma un gigantslaloma disciplīnās Dāvis Zvejnieks ieņēma attiecīgi 26. un 47. vietu, bet Miks abās nefinišēja, lai gan pēc pirmā slaloma nobrauciena bija ieņēmis augstvērtīgo piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!