Krievijas daiļslidošanas pāris Jevgēņija Tarasova un Vladimirs Morozovs ceturtdien savās mājās notiekošajās meistarsacīkstēs nosargāja Eiropas čempionu titulu.

Ceturtdienas vakarā pāriem Maskavā notiekošajā Eiropas čempionātā norisinājās izvēles programma.

Tajā vislabāko rezultātu uzrādīja pērn par kontinenta čempioniem kļuvušie Tarasova/Morozovs, kuri izcīnīja 151,23 punktus un ar summā iegūtiem 221,60 punktiem ieguva zeltu.

Zīmīgi, ka pēc trešdien veiktās īsās programmas nu jau divkārtējie Eiropas čempioni bija tika piektie.

Krievijas sportisti ceturtdien aizņēma visu goda pjedestālu, jo pie sudraba godalgām ar iegūtiem 211,01 punktu tika olimpiskie vicečempioni Ksenija Stolbova un Fjodors Kļimovs, kamēr trešie bija Natālija Zabijako un Aleksandrs Enberts, kuri abās programmās kopā ieguva 210,18 punktus.

Cīņa par bronzu gan bija ļoti spraiga. Ar ceturto vietu beigās bija spiesti samierināties Vanesa Džeimsa un Morgans Siprē no Francijas, kuri trešdien bija labākie īsajā programmā. No goda pjedestāla viņi atpalika tikai par 0,01 punktu.

Trešdien Eiropas čempionātu teicami iesāka talantīgais Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, kurš īsajā programmā sasniedza jaunu personīgo rekordu (85,11) punkti un pašlaik atrodas augstajā trešajā vietā. Pirmajās divās pozīcijās tikmēr ir spānis Havjers Fernandess (103,82 punkti) un Dmitrijs Alijevs no Krievijas (91,33).

Izvēles slidojums vīriešiem notiks piektdien.

Savukārt ceturtdien dāmu īsajā programmā 17 gadus vecā Latvijas pārstāve Diāna Ņikitina palika vien 36.vietā starp 39 dalībniecēm un sestdien gaidāmajai izvēles programmai nekvalificējās.

Ņikitina kopā ar Vasiļjevu februārī piedalīsies Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994.gada, tomēr februāra sacensībās Latvijai būs viena vieta vīru un dāmu konkurencē.

Maskavā notiekošais Eiropas čempionāts noslēgsies sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!