Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas vīriešu bendija izlase piektdien Krievijā notikušajā pasaules čempionātā (PČ) B divīzijā izcīnīja sesto vietu.

Latvijas izlase B divīzijas čempionātā spēlēja B apakšgrupā kopā ar Mongolijas, Japānas, Somālijas un Slovākijas valstsvienībām.

Pirmajā duelī latvieši ar 0:4 zaudēja Slovākijai, otrajā cīņā ar 11:0 sagrāva Somāliju un tajā pašā dienā (pirmdien) ar 2:1 uzvarēja arī Japānu. Noslēdzošajā apakšgrupas mačā ar 0:2 atzīts Mongolijas izlases pārākums.

Šāds sniegums Latvijas izlasi starp piecām komandām ierindoja trešajā pozīcijā, kas ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 1:5 zaudēts Ukrainai, kā rezultātā čempionātā atlika cīņas par piekto vietu. Spēlē par 5. - 8.vietu ar 3:1 uzvarēta Čehija, bet nākamajā duelī ar 4:5 kapitulēts Nīderlandei, kā rezultātā čempionātu izdevās noslēgt sestajā pozīcijā.

Šīs divīzijas A apakšgrupā spēlēja Ungārija, Ukraina, Nīderlande, Čehija un Šveice.

Bronzas duelī Slovākija ar 3:2 uzveica Mongoliju, bet finālā Ungārija ar 4:1 uzvarēja Ukrainu. Apakšgrupu turnīrā pārāka savstarpējā duelī ar 2:0 bija Ungārija.

Latvijas izlase A divīziju pameta 2016.gadā, bet pērn B divīzijā izdevās izcīnīt piekto vietu.

B divīzijas pasaules čempionātā piedalījās desmit izlases.

Čempionāts B divīzijā norisinājās no 1. līdz 6.martam, savukārt no 29.marta līdz 5.aprīlim turpat Krievijā paredzēts arī pasaules čempionāts A divīzijā.

Spēcīgākajā divīzijā piedalīsies arī kaimiņi igauņi. Viņiem B apakšgrupā pretim stāsies Vācija, ASV un Norvēģija.

Augstākās divīzijas pēdējās vietas ieguvēja nākamgad būs spiesta spēlēt B divīzijā, savukārt Ungārija nākamgad būs starp astoņām spēcīgākajām izlasēm.

Kopumā A divīzijā piedalīsies astoņas izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!