Foto: LETA
Latvijas distanču slēpotāji Līva Šahno, Lauris Kaparkalējs, Samanta Krampe un Edijs Eiduks piektdien Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē ieņēma desmito vietu 4x5 kilometru jauktajā stafetē.

Latvijas komanda finišēja stundā un 5,04 sekundēs, uzvarētājiem no Zviedrijas piekāpjoties četras minūtes un 37,6 sekundes.

Zviedrijas komanda, sasniedzot finiša līniju 55 minūtēs un 27,8 sekundēs, apsteidza par 14,6 sekundēm Itālijas slēpotājus, kuri ieņēma otro vietu. Labāko trijnieku noslēdza Somijas sportisti, kuri uzvarētājiem piekāpās precīzi minūti.

Kalnu slēpotājs Kristofers Gulbis paralēlajā slalomā nepārvarēja astotdaļfinālu.

Pirmajā kārtā Gulbis bija ātrāks par Vācijas sportistu Noelu Limmeru, apsteidzot pretinieku par 1,56 sekundēm. Astotdaļfinālā Latvijas kalnu slēpotājs sacentās ar itāli Eduardo Sarako, kuram piekāpās 0,54 sekundes.

Paralēlā slaloma sacensībās uzvaru izcīnīja Sarako, kurš finālā bija ātrāks par Somijas kalnu slēpotāju Ēriku Saravo. Savukārt cīņā par trešo vietu pārāks bija Andrea Bertoldīni.

Šorttrekisti Alīna Usatova un Māris Jānis Štermanis piektdien ieņēma attiecīgi 15. un 16. vietu Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes sacensībās 1000 metru distancē.

Usatova pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā savā slidojumā bija ceturtā, finišējot minūtē un 40,61 sekundē, un neiekļuva sacensību nākamajā kārtā. Viņa tika klasificēta 15.pozīcijā.

Savukārt Štermanis ceturtdaļfināla slidojumā arī bija ceturtais ātrākais, veicot distanci minūtē un 32,799 sekundēs, un nekvalificējās pusfināliem. Kopvērtējumā viņš ieņēma 16.vietu.

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē līdz 25.martam norisināsies Somijas pilsētā Vuokati. Šajā ziemas festivālā Latviju pārstāvēs 18 jaunie sportisti piecos sporta veidos - kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, biatlonā, daiļslidošanā un šorttrekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!