Latviojas sieviešu kērlinga izlase pirmdien, 21.novembrī, Eiropas čempionātā A divīzijā piedzīvoja zaudējumus pret Norvēģiju un Turciju. Līdz ar to Latvija joprojām nav tikusi pie kādas uzvaras turnīrā.

Vispirms pirmdien Latvija ar 3:10 atzina Norvēģijas pārākumu.

Spēli abas komandas iesāka agresīvi ar daudz akmeņiem mājas centrā, kas noslēdzās ar diviem punktiem Norvēģijas izlases kontā. Pēc nonullēta enda mūsu izlasei bija iespēja izlīdzināt rezultātu. Diemžēl pēdējais enda metiens sanāca par šauru, izcīnot tikai punktu 1:2. Norvēģietes ceturtajā vēlreiz tiek pie diviem punktiem, ko piektajā endā papildina ar vienu nozagtu 5:1, pēc neveiksmīga mūsu izlases pēdējā metiena.

Lielais pārtraukums Latvijas izlasei nāca par labu, izcīnot divus punktus un samazinot rezultāta starpību līdz -2 (3:5). Diemžēl kļūdas metienos atgriezās septītajā endā, kas Norvēģijai ļauj palielināt pārsvaru līdz +5 (8:3), ko astotajā endā papildina ar vēl diviem nozagtiem 10:3, pēc kļūdas pēdējā "take out" metienā mūsu izlases izpildījumā. Latvijas izlase pēc šī enda paspieda rokas pretiniecēm, piedzīvojot piekto zaudējumu.

Savukārt dienas otrajā mačā komandas ielaistie pieci punkti devītajā endā noteica spēles iznākumu, Latvijai piedzīvojot zaudējumu Turcijai ar 6:10.

Pirmā spēle čempionātā, kuru sieviešu izlase uzsāka ar pēdējā metiena tiesībām pirmajā endā. Šis ends tiek nonullēts, bet nākamajā turcietes piespiež paņemt tikai vienu punktu. Trešajā mūsu izlase sarežģī pretiniecēm metienu izpildi, kas rezultējās ar nozagtu punktu (2:0). Agresīva spēle mūsu izlases izpildījumā turpinās arī ceturtajā endā, neļaujot pretiniecēm gūt vairāk par punktu 1:2. Pirms došanās lielajā pārtraukumā grūts, bet precīzs, pēdējais metiens nodrošināja Latvijai divus punktus, izvirzoties 4:1 vadībā.

Pēc lielā pārtraukuma kļūdas pēdējos divos sestā enda metienos ļauj turcietēm panākt neizšķirtu 4:4. Pirms devītā enda Latvija vadībā ar 6:5, bet devītajā kļūdas metienos lika pēdējo akmeni mest pret pretinieču pieciem mājā, kas izrādījās par stipru, turcietēm nozogot piecus punktus (10:6). Mēģinājums pēdējā endā atspēlēt zaudēto beidzās nesekmīgi, atzīstot pretinieču pārākumu ar 6:10.

Sieviešu konkurencē pēc apļa turnīra labākās četras turpinās cīņu pusfinālā – 1.vieta sacentīsies ar 4.vietu un 2.vieta ar 3.vietu. Pusfināla uzvarētājas 26.novembra fināla spēlē noskaidros 2022.gada Eiropas čempiones.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Ieva Rudzīte, Katrīna Gaidule, Tīna Siliņa, Betija Gulbe, treneris Ritvars Gulbis.

Sieviešu izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika) un rezultāti:
2:10 – Šveice
4:7 – Skotija
9:11 – Zviedrija
5:8 – Itālija
3:10 – Norvēģija
6:10 – Turcija
/22.11./ 15:00 – Vācija
/23.11./ 10:00 – Dānija
/23.11./ 20:00 – Ungārija
Kopvērtējums sieviešu konkurencē:
Dānija 6-6-0
Šveice 6-5-1
Itālija 6-4-2
Norvēģija 6-3-3
Skotija 6-3-3
Vācija 6-3-3
Zviedrija 6-3-3
Turcija 6-3-3
Latvija 6-0-6
Ungārija 6-0-6

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!