Latvijas sinhronās slidošanas izlase, ko pārstāvēja komanda "Amber", nedēļas nogalē ieņēma 22. vietu pasaules čempionātā, kas risinājās ASV, Leikplesidā.

Kā norāda "Amber" pārstāvji, sacensības izvērtušās arī par pārbaudījumu. Sinhronā slidošana ir sporta veids ar augstu traumatisma risku. Vienā no treniņiem Latvijas komanda piedzīvoja vairāku sportistu grupveida kritienu. Sportistes slido ļoti tuvu viena otrai, lielā ātrumā un vienas sportistes kļūda izraisīja ķēdes kritienu. Par laimi, smagas traumas netika gūtas, tomēr vienai sportistei nācās vērsties pēc palīdzības pie mediķa. Brūcei tika uzliktas trīs šuves, bet sportiste nākamajā dienā piedalījās sacensībās.

Līdzīgi kā daiļslidošanā, sinhronās slidošanas sacensībās komandas startē ar divām programmām: īso un izvēles programmu. Taču atšķirībā no pierastās daiļslidošanas, sinhronās slidošanas programmas izpilda 16 sportisti vienlaikus. Īsajā programmā obligātie elementi ir: horeogrāfiskās dzirnavas, līdzsvari/spirāļu elements, tvizlu sērija, ķemmēšanās elements un soļu celiņš. Izvēles programmas elementos šajā sezonā komandas izpildījumā redzami divu veidu "ķemmēšanās" elementi, soļu celiņš, kreatīvais pacēliens, grupas pacēliens, horeogrāfiskās dzirnavas, pagriezienu bloks, pāru elements un sinhronā piruete, ko veic 16 sportistes vienlaikus izvietojušās kvadrāta konfigurācijā.

Latvijas komanda veiksmīgi izpildīja horeogrāfiskās dzirnavas, pārliecinoši uzsākot īsās programmas izpildi. Ķemmēšanās elements izdevās labi, bet tvizlu sērija un soļu celiņš saņēma vien pirmo līmeni kļūdu dēļ. Līdzsvaru elementā mūsu sportistes neprecīzi izbrauca trajektorijas, kā rezultātā gandrīz piedzīvoja savstarpēju sadursmi.

Horeogrāfiskās dzirnavas tiesneši novērtēja ar plusiņiem, paaugstinot elementa bāzes vērtību. Pārējos programmas elementos komandai plusiņus nopelnīt vairs neizdevās. Kopumā sacensību programmu komanda izpildīja bez lielām kļūdām un kritieniem, sniegums bija dinamisks un emocionāli piesātināts. Par īso programmu Amber saņēma 32,64 punktus, kas komandu ierindoja 22.vietā.

Latvijas izlase izvēles programmā startēja otrā aiz Turcija komandas, ko gala vērtējumā apsteidza par gandrīz 50 punktiem, saņemot 107,81 punktu kopvērtējumā, kas ir visu laiku labākais vērtējums, ko komanda Amber sasniegusi pasaules čempionātā. Komanda izpildīja lielisku sarežģītu grupas pacēlienu, pirmo reizi vēsturē saņemot par to 3.līmeni. Par sinhrono pirueti, ko izpilda 16 sportistes vienlaikus, komanda saņēma visaugstāko vērtējumu – 4.līmeni, kas ne vienmēr izdodas arī pasaules labākajām komandām. Diemžēl kļūdas un neprecizitātes pāru elementā, pagriezienu blokā un līdzsvaru elementā neļāva iegūt plānotos līmeņus un punktus un pacelties augstāk kopvērtējuma tabulā.

Par pasaules čempioniem kļuva Kanādas komanda "Les Supremes" ar 240.98 punktiem, sudraba godalgu izcīnija "Helsinki Rockettes" no Somijas ar 239.56 punktiem un Bronzu saņēma "Unique" no Somijas iegūstot 237.68 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!