Foto: RIA Novosti/Scanpix
Gados jaunā Latvijas šorttrekta stafetes komanda ar Reini Bērziņu, Kārli Krūzbergu, Robertu Krūzbergu un Endiju Vīgantu sastāvā piektdien Nīderlandē kvalificējās Eiropas čempionāta pusfinālam 5000 metru distancē.

Pirmās kārtas jeb ceturtdaļfināla pirmajā slidojumā uzvarēja mājinieki, kuri finišēja pēc sešām minūtēm un 52,964 sekundēm.

Latvijas četrotne nīderlandiešiem zaudēja 15,889 sekundes, kas latviešiem deva otro vietu un ceļazīmi uz pusfinālu, kas norisināsies sestdien.

Latvijas šorttrekistiem pusfinālā stāsies pretī Turcija, Ungārija un Nīderlande, bet otrā pusfinālā cīnīsies Krievija, Itālija, Francija un Beļģija.

Bērziņš un Krūzbergi vakara sesijā startēja arī 1000 metru priekšsacīkstēs, bet neviens no latviešiem ceturtdaļfinālu nesasniedza, tādējādi viņiem būs jāpiedalās slidojumos par vietām.

Visi trīs latvieši savos priekšslidojumos bija trešie, bet vistuvāk ceturtdaļfinālam bija K.Krūzbergs, kurš no otrās vietas atpalika par 0,127 sekundēm.

Jau ziņots, ka Bērziņš un K.Krūzbergs piektdien sasniedza ceturtdaļfinālu 500 metru distancē.

Vien 17 gadus vecais Bērziņš savā 500 metru priekšskrējienā izcīnīja otro vietu, kas viņam ļāva automātiski iekļūt ceturtdaļfinālā, tam norisinoties sestdien.

Otro vietu savā priekšskrējienā guva arī 20 gadus vecais K.Krūzbergs, arī viņam iegūstot iespēju startēt ceturtdaļfinālā, kamēr viņa 17 gadus vecais brālis R.Krūzbergs saņēma diskvalifikāciju.

Tikmēr 1500 metros Latvijas sportisti pirmo kārtu - ceturtdaļfinālu - nepārvarēja. Vistuvāk tam gan bija R.Krūzbergs, kurš savā skrējienā palika ceturtais, tomēr no pirmā divnieka, kas kvalificējās pusfinālam, viņš atpalika pusotru sekundi. Tikmēr K.Krūzbergs un Bērziņš savos skrējienos ieņēma attiecīgi piekto un sesto vietu.

Turpinājumā Latvijas sportisti šajā distancē cīnīsies par zemākajām vietām.

Pērn Latvijas šorttreku pārņēmis negāciju vilnis. Latvijas vadošais šorttrekists Roberto Puķītis vismaz uz laiku nolēmis pārtraukt savu sportista karjeru. Tāpat beigt karjeru izlēmis arī Roberts Zvejnieks. Puķītis un Zvejnieks šogad kā vienīgie Latvijas šorttrekisti Phjončhanā piedalījās olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr Brāļi Krūzbergi gatavošanos sezonai iesāka Jelgavā Evitas Krievānes-Moiseičenko grupā, bet tagad ikdienā trenējas Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!