Foto: Publicitātes foto
Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) atzinīgi novērtējusi Latvijas profesionalitāti, organizējot Eiropas kausa posmu snovbordkrosā, un pieļauj, ka nākamsezon "Ozolkalnā" varētu notikt pat divi Eiropas kausa posmi snovbordkrosā, informē sacensību organizators, Latvijas slēpošanas un atpūtas parks "Ozolkalns".

6. februārī pirmo reizi Latvijā, "Ozolkalnā" pie Cēsīm, notika Eiropas kausa sacensības snovbordkrosā un FIS tehniskais delegāts, šveicietis Daniels Andematens, kurš bijis atbildīgs par Turīnas Olimispko spēļu trašu atbilstību, atzina, ka trase bija profesionāli sagatavota – ļoti augstā līmenī, interesanta un tāpēc, iespējams, jau nākamajā sezonā "Ozolkalnā" varētu risināties pat divi Eiropas kausa posmi snovbordkrosā.

"Ozolkalnā" startēja gandrīz visi šobrīd Eiropas kausa kopvērtējuma vadošie sportisti, to skaitā Igaunijas snovbordkrosa favorīte Kadrija Pihla, kura pašreiz Pasaules kausa kopvērtējumā atrodas 68. vietā. Uzvaru 14 dalībnieču konkurencē svinēja šveiciete Mirijama Vulfli. Vīriešu grupā startēja 38 sportisti, un uzvaru guva Rubens Arnolds. Latvijas pārstāvis Toms Vasins ierindojās 13.vietā.

Snovbordkross kopš 2006. gada ir viena no olimpiskajām disciplīnām, un nobrauciens trasē ar virāžām un šķēršļiem var sasniegt pat 70 km/h .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!