Foto: AP/Scanpix
Austrijas slēpošanas ekipējuma ražošanas gigants "Fischer" ir atteikušies no sadarbības ar olimpisko čempionu distanču slēpošanā, norvēģieti Terēzu Juhaugu, kurai nupat piespriesta dopinga diskvalifikācija, vēsta ārzemju mediji.

"Fischer" apstiprinājuši Norvēģijas televīzijas kanālam TV2, ka pārtrauc multimiljonu sponsoru līgumu ar 28 gadus veco sportisti, lai gan nenoliedza, ka pēc diskvalifikācijas beigām varētu atjaunot sadarbību.

Juhaugas treneris Jērns Ernsts atzinis, ka sponsoru lēmums nav negaidīts, jo šāds punkts iekļauts noslēgtajā līgumā. "Mēs jau uzreiz saņēmām brīdinājumu no "Fischer", ka tas var notikt, tā kā nekāda pārsteiguma nav," treneri citē Norvēģijas laikraksts VG.

Kā ziņojām, Juhaugai tika piespriesta 13 mēnešu diskvalifikācija par aizliegto preparātu lietošanu. Diskvalifikācijas atskaite ir no pagājušā gada 18. oktobra, kas nozīmē, ka 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Juhauna varētu piedalīties. Sacensībās viņa drīkstēs atgriezties šā gada novembrī.

Treniņnometnē pagājušā gada rudenī viņas analīzēs tika atrasts anaboliskais steroīds klostebols, kas slēpotājas organismā nonācis ar lūpu krēmu, ko viņa izmantojusi, lai negūtu saules apdegumus. Šo krēmu Juhaugai ieteicis izlases ārsts. Sākotnēji Juhaugai tika piespriesta pagaidu diskvalifikācija uz diviem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!