Latviju ziemas olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā pārstāvēs arī biatloniste Anžela Brice, kas līdz šim bija kandidātu skaitā un gaidīja Starptautiskās biatlona federācijas lēmumu, svētdien pavēstīja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) pārstāve Marita Vilciņa.
Līdzdalībai olimpiskajās spēlēs spēcīgākajām valstīm biatlonā tiek piešķirtas kvotas, kas nereti netiek pilnībā izmantotas. Latvija rindā pēc vakancēm bija piektā un Brice iekļuva olimpiešu skaitā.

Latvijas biatlona federācija, ņemot vērā labākos rezultātus Pasaules kausa sacensībās, vienīgo ceļazīmi piešķīra Bricei, nevis jaunajai Madarai Līdumai.

Iespējams, Soltleiksitijā varēs startēt arī Latvijas daiļslidotāju pāris Jeļena Sirohvatova un Jurijs Salmanovs, taču viņu lietā pagaidām risinājums nav zināms, norādīja Vilciņa.

Pēc Brices iekļaušanas komandā Latvijas olimpiskajā delegācijā ir 51 sportists astoņos sporta veidos. Latvijas olimpieši startēs ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, hokejā, kamaniņu sportā, skeletonā, slēpošanā un kalnu slēpošanā.

Pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas Latvija būs pārstāvēta arī komandu sporta veidā - hokejā. Līdz ar to Soltleiksitijā būs lielākā Latvijas delegācija olimpisko spēļu vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!