Foto: Reuters/Scanpix
Kanādietis Patriks Čans, kurš trešdien pēc īsās programmas bija izvirzījies līderpozīcijā, nosargāja to arī pēc izvēles programmas ceturtdien un ieguva savu pirmo pasaules čempiona zelta medaļu.

Izvēles programmā 20 gadus vecais Kanādas sportists bija izvēlējies Endrjū Loida Vēbera mūzikla "Operas spoks" melodiju, un viņa slidojums, kurā tika iekļauti vairāki četrkāršie lēcieni, tāpat kā dienu iepriekš bija nevainojams, ko liecina iegūtā punktu summa – otrās vietas ieguvēju, japāni Takahiko Kozuku Čans apsteidza par vairāk nekā 20 punktiem.

Iepriekšējos divos pasaules čempionātos Čans ieguva sudraba medaļas.


Teicami noslidojot izvēles programmu, sudraba godalgu šai čempionātā ieguva 22 gadus vecais japānis Takahiko Kozuku, kurš pēc īsās programmas atradās sestajā vietā.

Par prieku mājiniekiem, bronzas medaļu izcīnīja Krievijas pārstāvis Artūrs Gačinskis, kurš pēc īsās programmas bija ceturtais.

Pagājušā gada pasaules čempionu, japāni Nobunari Odu izvēles programmas sākumā piemeklēja problēmas ar slidu, kuras saremontēšana tika ieskaitīta kā tehniska kļūda, kā arī pieļautās pāris kļūdas slidojumā lika sportistam samierināties ar septīto vietu, lai gan pēc īsās programmas viņš bija otrais.

Šāgada Eiropas čempions, francūzis Florēns Amodio ierindojās septītajā vietā, bet 2007. gada pasaules čempions Braiens Žubērs palika astotais.

Jau ziņojām, ka Patriks Čans sasniedza jaunu rekordu īsajā programmā – tajā viņa priekšnesums tika novērtēts ar 93,02 punktiem, līdz ar to Čans pārspēja krieva Jevgēņija Pļuščenko 2010.gada Eiropas čempionātā Tallinā izcīnīto rezultātu, kas bija 91,30 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!