Foto: Reuters/Scanpix
Divkārtējais olimpiskais čempions daiļslidošanā Jevgeņisj Pļuščenko neizslēdz iespēju, ka piedalīsies 2018.gada olimpiskajās spēlēs Korejā, jo vēlas paveikt kaut ko "neatkārtojamu", vēsta krievu mediji.

"Kāpēc gribu turpināt? Gribu paveikt kaut ko patiešām neticamu, kaut ko tādu, ko nevar atkārtot," intervijā laikrakstam "Sport Ekspress" izteicies daiļslidotājs. "Piecās olimpiskajās spēlēs vīriešu daiļslidošanā vēl neviens nav piedalījies. Bet es vēl domāju par medaļu!"

"Protams, ja palikšu sportā, tad tikai Olimpiādes dēļ," saka Pļuščenko. "Taču arī citos turnīros būs jāpiedalās, lai labāk sagatavotos [spēlēm]. Aiziet ir ļoti grūti. teikšu godīgi, kad pametu sportu 2006.gadā, biju priecīgs par to. Par atgriešanos toreiz ne domāt negribēju. Taču tam, kas notika, bija jānotiek, jo es pēc tam sasniedzu jaunas virsotnes, jaunus rekordus... "

Problēmas ar veselību, kas Pļuščenko liedza Sočos piedalīties individuālajās sacensībās, esot novērstas, taču "atskaņas" vēl jūtamas. "Jūtu nelielas sāpes vietā, kur salūza skrūve. Ir vajadzīgs laiks, lai viss saaugtu," stāsta sportists. "Tomēr, salīdzinot ar pirmo operāciju, ir pavisam cita lieta, atjaunošanās notiek daudz straujāk. Jau šonedēļ plānoju aizvadīt pirmos treniņus."

Jevgeņijs Pļuščenko ir izcīnījis medaļas visās četrās olimpiskajās spēlēs, kurās piedalījies - 2002. un 2010. gadā sudrabu, 2006. un 2014.gadā - zeltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!