Foto: LETA

Latvijas vadošie biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika sestdien prestižās sacensībās Norvēģijā nepārvarēja supersprinta pirmo kārtu.

Vasaras rollerslēpošanas un vasaras biatlona sacensībās "Blink Festivalen", kurā startē ļoti daudz augstākā līmeņa sportistu, sestdien biatlonisti sacentās supersprintā.

Rastorgujevs pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā savā grupā bija septītais, bet Bendika bija astotā, abiem latviešiem pusfinālam nekvalificējoties. Uzvaru šajās sacensībās svinēja norvēģi Lāšs Helge Birkelands un Marte Ulsbū-Reiselanna.

Tikmēr Patrīcija Eiduka rollerslēpošanas sprintā junioriem apstājās pusfinālā.

Jau ziņots, ka ceturtdien Rastorgujevs un Bendika izcīnīja 22. un 17.vietu rollerslēpošanas sacensībās, kamēr Eiduka junioru konkurencē bija piektā. Šajās sacensībās dalībniekiem bija jāveic smaga 7,5 kilometrus gara distance, kas veda tikai augšup pa vidēji 8,5% stāvu serpentīnu bez nobraucieniem.

Savukārt piektdien Rastorgujevs un Bendika sacensībās ar kopēju startu nekvalificējās finālam, bet šaušanas dueļos izstājās pirmajā kārtā.

Abi Latvijas biatlonisti šajā festivālā piedalījās arī pērn, rollerslēpošanā Rastorgujevam un Bendikai izcīnot 19.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!