Foto: stock.xchng
Semjonovas fabrikas lellīte "martjoška" ir apstiprināta par 2014. gada Soču Olimpisko spēļu oficiālo suvenīru, ziņo aģentūra "Itar-TASS".

Drīzumā Semjonovas fabrikā Ņižņegorodas apgabalā ieradīsies Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pārstāvji, lai iepazītos ar visu uzņēmuma produkciju, kas radīta "hohlomas" apgleznošanas tehnikā.

"Pagaidām apstiprināta ir mūsu tradicionālā "matrjoška" – sarkanā sarafānā un ar dzeltenu lakatu, taču mēs esam pārliecināti, ka arī mūsu [koka] karotes kļūs par oficiālajiem suvenīriem," saka fabrikas ģenerāldirektors Andrejs Veselovs, solot, ka drīzumā tirdzniecībā nonāks trīs un piecu pakāpju "matrjoškas" ar olimpisko simboliku.

Fabrika ikgadējam festivālam "Zelta hohloma", kas veltīts krievu nacionālajai amatniecībai, izgatavos metru augstu "matrjošku" ar olimpiskajiem apļiem.

"Hohlomas" galvaspilsēta Semjonova iekļauta Soču Olimpisko spēļu kultūras pasākumu sarakstā, un pilsēta ir aktīvi sākusi gatavoties viesu un tūristu uzņemšanai – šovasar sabiedriskā transporta pieturvietas un pats transports tiks pārkrāsots "hohlomas" stilā. Ieplānots stilizēt arī viesnīcas un pilsētas kafejnīcas, kā arī atvērt jaunu tautas daiļamatniecības muzeju un uzcelt tirdzniecības-izklaides centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!