2010.gada 3.-4.februārī Reiņa trasē norisināsies Skandināvijas kauss, kas vienlaicīgi būs "Baltic Tour", pirmais posms distanču slēpošanā, vortālu "Delfi Sports" informēja organizatori.

Pēc divu gadu distanču slēpošanas sprinta distances rīkošanas, šajā sezonā Latvijā norisināsies divas disciplīnas - sprints un individuālais starts 10km sievietēm un 15km vīriešiem. Plānots, ka sacensībās piedalīsies ap 150 dalībnieki no Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Dānijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas, vēlmi piedalīties izteikuši arī Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas pārstāvji.

"Latvijā Skandināvijas kauss distanču slēpošanā sprinta disciplīnā noticis jau divas reizes. Pirmo reizi tas notika Rīgā, bet pagājušajā ziemas sezonā "Reiņa trasē". Tieši pēc Siguldas posma Skandināvijas valstu slēpošanas vadītājiem radās pārliecība, ka Latvija var sarīkot kvalitatīvas FIS sacensības. Par Siguldas posmu pēcsezonas sanāksmē Helsinkos tika dots pozitīvs vērtējums un tika pieņemts lēmums Latvijai uzticēt jau divas disciplīnas, kuras, kopā ar Igaunijas posmu, veidos "Baltic Ski tour" - piecās dienās četri starti (divi Siguldā un divi Juolumae). Šajā sezonā "Reiņa trase" uz sacensībām būs sagatavojusi jaunu - 3,75km garu apli ar 128m kāpumu, kas atbilst FIS prasībām. Ir sagatavoti visi dokumenti, lai sertificētu arī sprinta 1,3km garo apli. 14.novembrī Siguldā ieradīsies FIS trašu homologācijas inspektors Janne Pylvas no Somijas, lai sertificētu "Reiņa trases" izveidotās trases. Latvijā šīs būs pirmās trases, kas darbojas un ir sertificētās," stāsta sacensību direktors Jānis Lazdāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!