Foto: Reuters/Scanpix
Negaidīti siltie laika apstākļi un sniega trūkums licis Starptautiskajai Slēpošanas federācijai (FIS) izmainīt Pasaules kausa izcīņas kalendāru gan distanču, gan kalnu slēpošanā.

Nākamās nedēļas nogalē Somijas pilsētā Levi bija paredzēts Pasaules kausa pirmais posms kalnu slēpošanā, taču šajā ziemeļu kalnu kūrortā ir nepieredzēti silts un kalnos nav sniega segas. Siltie laika apstākļi neļauj arī uz kalna pūst sniegu, kas situāciju padara vēl sarežģītāku.

"Līdz pat pagājušajai piektdienai laika prognoze bija diezgan iepriecinoša, taču tad prognozes mainījās. Pat jaunākās sniega veidošanas sistēmas mums nepalīdz, jo nav pietiekami auksts," saka FIS sacensību direktors Hanss Pīrens.

Savukārt pēc divām nedēļām Norvēģijā, Beitostolenā, plānotas pirmās sacensības Pasaules kausā distanču slēpošanā, taču arī tās ir apdraudētas. Sākotnēji organizatori domājuši pārcelt sacensības uz kādu citu vietu Norvēģijā, taču arī tas neesot iespējams, jo sniegs neesot praktiski nekur.

Pagaidām FIS vēl nav paziņojusi lēmumu par distanču slēpošanas sacensībām. Visticamāk, par to tiks lemts nākamās nedēļas sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!