Foto: AFP/Scanpix
2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu rīkotāji sestdien atklāja milzīgu pulksteni, kas rādīs līdz Olimpiādes sākumam atlikušo laiku.

Sestdien pulkstenis rāda, ka līdz ziemas olimpiskajām spēlēm atlikušas 1000 dienas.

"Tas nozīmē, ka mēs esam uz olimpisko spēļu sagatavošanās darbu finiša taisnes," teica Soču mērs Anatolijs Pahomovs. "Pietiekami daudz laiks jau ir pagājis un mēs nevaram apstāties. Mums jāturpina doties uz priekšu."

"Mirklis, kad tiks atklātas vēsturiskās sporta sacensības, strauji tuvojas," apzinās olimpisko spēļu organizēšanas komitejas vadītājs Dmitrijs Černišenko. "Mums joprojām ir daudz darāmā, bet esan ļoti spēcīga komanda un esmu pārliecināts, ka kopā mēs to izdarīsim."

Tomēr esot bažas par Krievijas iespējām uzcelt nepieciešamo infrastruktūru laikā, jo visas celtnes Sočos saglabājušās no PSRS laikiem, bet apkārtējie kalni līdz šim bijušas neapstrādātas teritorijas.

Tikmēr apkārtējās vides aizstāvji jau kritizējuši organizatorus par to, ka viņi, lai noorganizētu spēles, neciena dabu, izveidojot nelegālas atkritumu izgāztuves.

Starptautiskā vides aizstāvju organizācija "Greenpeace" un pasaules dzīvnieku aizsardzības fonds pagājušajā gadā beidza vērot celtniecības darbus.

Tikmēr Krievijā bažas rada arī savu sportistu sniegums. Viņiem uz nākamajām ziemas olimpiskajām spēlēm izvirzīts uzdevums izcīnīt 14 zelta medaļas, jo Vankūveras spēlēs 2010.gadā krievi prata tikt tikai pie trim augstākā kaluma godalgām.

Kā ziņots, 2014.gada ziemas olimpiskās spēlēs Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!