Foto: Reuters/Scanpix
Par Pasaules kausa ieguvējiem kalnu slēpošanā supergiganta disciplīnā ceturtdien kļuva norvēģis Aksels Lunns Svindāls un Lindsija Vona no ASV.

Sezonas noslēdzošajā posmā supergigantā vīriešiem uzvarēja itālis Kristofs Innerhofers, kurš apsteidza francūzi Aleksi Pinturo un austrieti Marselu Hiršeru.

Savukārt Svindālam uzvarai supergiganta disciplīnas kopvērtējumā pietika ar 16.vietu.

Svindāls tādējādi ticis pie sava trešā Mazā kristāla globusa supergiganta disciplīnā.

Supergiganta disciplīnas kopvērtējumā Svindāls tika pie 413 punktiem, par 13 punktiem apsteidzot devītajā vietā finišējušo šveicieti Didjē Kušu. Savukārt trešajā vietā ar 368 punktiem ierindojās šveicietis Beāts Foics, kurš ceturtdien piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Līdz ar to mazliet cietušas Foica izredzes nosargāt Pasaules kausa kopvērtējuma līdera vietu, jo viņam tagad pietuvojies Hiršers.

Divas sacensības līdz sezonas beigām Foics ir līderis ar 1330 punktiem, bet Hiršers no viņa atpaliek par 85 punktiem. Trešais kopvērtējumā ar 1131 punktu ir Svindāls.

Kā ziņots, sieviešu konkurencē Lielo kristāla globusu ceturto reizi karjerā sev jau garantējusi Vona.

Sievietēm sezonas noslēdzošajā posmā supergigantā uzvarēja vāciete Viktorija Rebensburga, apsteidzot amerikānieti Džūliju Mankuzo un francūzieti Marionu Rolānu.

Pati Vona sacīkstēs finišēja sestajā vietā, ceturto reizi nodrošinot sev Mazo kristāla globusu supergigantā.

Vona disciplīnās kopvērtējumā uzvarēja ar 453 punktiem, otrā ar 381 punktu palika Mankuzo, bet trešajā pozīcijā ar 369 punktiem ierindojās Anna Feningere no Austrijas, kura ceturtdien finišēja ceturtajā vietā.

Jau pirms šīm sacensībām Vona sev bija garantējusi ne tikai Lielo kristāla globusu, bet arī Mazos kristāla globusus nobraucienā un kombinācijā.

Kopvērtējumā Vonas kontā tagad ir 1948 punkti, bet viņas tuvākā sekotāja slovēniete Tīna Maze tikusi vien pie 1382 punktiem. Savukārt trešā ar 1195 punktiem ir Marija Hefla-Rīša no Vācijas.

Vona atlikušajās divās sezonas sacensībās var kļūt tikai par otro sportisti vēsturē, kura pārsniegusi maģisko 2000 punktu robežu sezonas laikā. Iepriekš to spējis paveikt vienīgi austrietis Hermanis Maijers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!