Foto: DELFI
Desmitiem tūkstoši cilvēku igauņu slēpotāja Andrusa Vērpalu lapā sociālajā tīklā "Facebook" ir izteikuši savu atbalstu, aicinot divkārtējo olimpisko čempionu nepadoties, raksta "delfi.ee".

Piektdien vairāk kā 40 tūkstoši cilvēku Vērpalu lapā "Facebook" bija novēlējuši viņam izturību, spēku un pacietību.

Jau ziņojām, ka pagājušonedēļ igauņu mediji rakstīja, ka slēpotājs ir pieķerts dopinga lietošanā, kas bijis par iemeslu viņa steidzīgajai aiziešanai no profesionālā sporta.

Igaunijas Slēpošanas federācija, sportists un viņa treneris šo informāciju noliedza, taču vēlāk kļuva zināms, ka pozitīva ir bijusi Vērpalu Pasaules kausa izcīņas posmā Otepē ņemtā dopinga analīžu A prove.

Savukārt norvēģu sporta augstskolas profesors Dāgs Vidars Hanstāds atzinis, ka Vērpalu pozitīvās analīzes viņu nepārsteidzot, jo jau 2001. gadā vairākiem slēpotājiem, ieskaitot Vērpalu, bijis augsti asins rādītāji. Zinātniskiem mērķiem izveidotajā sarakstā iekļuva 12 sportisti, kuri pasaules čempionātā Lahti togad izcīnīja 20 medaļas. Vēlāk Hanstāds izdevis grāmatu par nenormāliem asins analīžu rādītājiem starp medaļu ieguvējiem, un šis saraksts tajā bijis iekļauts.

Sarakstā bija vairāki Krievijas un Somijas sportisti, kā arī Vērpalu, turklāt somu slēpotāji neilgi pēc čempionāta tika pieķerti dopinga lietošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!