Foto: AFP/Scanpix
Pieredzējusī Vācijas ātrslidotāja Klaudija Pehštaine, kura šogad atzīmēs 45 gadu jubileju, paudusi gatavību piedalīties 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs un neizslēdz iespēju, ka startēs arī sekojošajā olimpiādē Pekinā, paziņojusi sportiste.

Šāgada pasaules čempionātā Dienvidkorejā Pehštaine izcīnīja sudraba medaļu 5000 m distancē un atzīst, ka ir labā fiziskajā un psiholoģiskajā formā, lai turpinātu savu karjeru "cik ilgi vien iespējams".

"Iepriekš esmu teikusi, ka pēc 2018. gada spēlēm metīšu mieru, bet tagad es to nevaru apgalvot," intervijā izdevumam "Sport Bild" izteikusies ātrslidotāja. "Mans mērķis ir gūt panākumus, cik ilgi vin iespējams. Olimiskās spēles allaž man ir bijušas īpašas, tur es esmu uzrādījusi savus labākos rezultātus. Tāpēc neizslēdzu, ka varētu startēt arī 2022. gada Pekinas spēlēs."

Pieckārtējā olimpiskā čempione savas karjeras laikā labojusi sešus pasaules rekordus. Viņai pieder arī divi olimpiskie rekordi, kas sasniegti 2002. gada spēlēs Soltleiksitijā un joprojām ir spēkā, - 3000 un 5000 m distancē.

Titulētajai ātrslidotājai gan pietrūkst iekšējās konkurences Vācijas izlasē, un arī par jaunākās paaudzes sportistiem viņas viedoklis nav visai glaimojošs. "Ļoti žēl, ka mūsu sportā vairs nav tādu slidotāju kā Gunda Nīmane–Štirnemane un Annija Frīzingere, jo mēs viena otru motivējām un izaicinājām," saka Pehštaine. "Es nezinu, ko varētu mācīties no jaunajām meitenēm. Daudziem jauniešiem šodien pietrūkst cieņas. Man bērnībā un jaunībā tas bija pašsaprotami, ka, ienākot arēnā, pasveicināju treneri un pārējos sportistus. Šodien to dzird reti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!