Foto: RIA Novosti/Scanpix
Gaidāmajā Eiropas daiļslidošanas meistarsacīkstēs Krieviju sieviešu konkurencē pārstāvēs otrās un piektās vietas ieguvēja valsts čempionātā, jo pārējās medaļnieces ir par jaunu, lai startētu pieaugušo sacensībās.

Vīriešu un pāru slidojumos, kā arī dejās Krieviju pārstāvēs valsts čempionāta laureāti, bet sieviešu konkurencē Eiropas čempionātā piedalīsies sudraba godalgas ieguvēja Aļona Ļeonova un piektās vietas ieguvēja Ksenija Marakova, jo slidotājas, kas uzrādīja labākos rezultātus valsts meistarsacīkstēs, vecuma ierobežojumu dēļ vēl nevar startēt pieaugušo čempionātos. Jaunajai Krievijas čempionei Adelīnai Sotņikovai ir tikai 14 gadu, junioru vecumā ir arī bronzas medaļas īpašniece Jeļizaveta Tuktamiševa, bet ceturtās vietas ieguvēja Jūlija Ļipņicka ir vien 12 gadus veca, ziņo „RIA Novosti”.

Vīriešu slidojumos Krievijas čempiona titulu ieguva Konstantīns Meņšovs, uz Eiropas čempionātu dosies arī Artūrs Gačinskis.

Pāru konkurencē Krieviju pārstāvēs Juko Kavaguti/Aleksandrs Smirnovs, VeraBazarova/Jurijs Larionovs, Kartīna Gerbolta/Aleksandrs Engberts. Arī šai disciplīnā sporta karantīnas dēļ uz Eiropas čempionātu nedosies Krievijas čempioni Tatjana Volosožara, kura iepriekš pārstāvēja Ukrainu, un Maksims Taraņkovs.

Dejās Eiropas meistarsacīkstēs startēs Jekaterina Bobrova/Dmitrijs Solovjovs, Jekaterina Rjazanova/Iļja Tkačenko, Jeļena Iļjiniha/Ņikita Kacalapovs.

Eiropas čempionāts risināsies janvārī Bernē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!