Foto: Reuters/Scanpix
Amerikāniete Lindsija Vonna un francūzis Žans-Baptists Granžs svinēja uzvaras Pasaules kausa izcīņas posmos kalnu slēpošanā – Vonna supergigantā, Granžs – slalomā.

LindsijaVonna supergiganta trasi Kortīnā d'Ampeco veica vienā minūtē un 22,64 sekundēs, bet otrās vietas ieguvēja Marija Rīša viņai zaudēja tikai piecas sekundes simtdaļas. Trešajā vietā ierindojās šveiciete Lara Guta (+0,88 sek.).

Pēc četrās supergiganta sacensībām šīs disciplīnas kopvērtējumā Vonna ar 720 punktiem ir pārliecinoša līdere, jo uzvarējusi trijos no četriem posmiem. Otrajā vietā esošajai Rīšai punktu ir divreiz mazāk – 337. Taču Pasaules kausa kopējā vērtējumā līdere ir Rīša – 2166 punkti, un Vonna ar 2039 punktiem ir otrā.

Sestajās PK sacensībās slalomā Kicbīelas trasē divu braucienu summā triumfēja francūzis Žans-Baptists Granžs, kurš pirmajā braucienā ieņēma ceturto vietu, par 0,4 sekundēm piekāpjoties horvātam Ivicam Kosteličam. Otrajā braucienā francūzis bija ātrākais, un kopumā apsteidza Kosteliču par 0,28 sekundēm. Trešais palika itālis Džuliāno Racoli (+0,69 sek.).

Granžam šī bija otrā PK posma uzvara slaloma disciplīnā, un kopvērtējumā viņš pakāpās uz trešo vietu. Līderis slaloma vērtējumā ir Kosteličs.

PK kopējā vērtējumā pirmajā vietā ar 1030 punktiem ir Kosteličs, otrais ir šveicietis Silvans Cūrbrigens (629 punkti).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!