Foto: AFP/Scanpix
Lai arī Latvijas hokeja izlase Soču olimpisko spēļu turnīru ir sākusi ar diviem zaudējumiem, tās galvenās spēles vēl ir tikai priekšā, uzsver valstsvienības kapteinis Sandis Ozoliņš.

Kā ziņots, Latvijas izlase Soču olimpisko spēļu otrajā apakšgrupas posma cīņā piektdien divreiz atspēlēja vienu vārtu deficītu, tomēr ar rezultātu 2:4 (1:2, 1:2, 0:0) zaudēja Čehijas valstsvienībai. Šis Latvijas izlasei bija otrais zaudējums divās turnīra spēlēs, kas liks latviešiem par vietu ceturtdaļfinālā cīnīties "play-off" kārtā. Pirms tās Latvijas izlasei vēl atlicis viens apakšgrupas mačs.

"Jā, esam zaudējuši kauju, taču karš vēl nav beidzies," Ozoliņa teikto citē Krievijas mediji. "Tas šobrīd ir mans domu gājiens."

"Mūs rīt gaida jauna kauja - mačs pret Zviedriju. Mēs dosimies laukumā un cīnīsimies līdz pēdējai sekundei," piebilda aizsargs.

"Šodien nodemonstrējām labu komandas spēli. Paldies aizsargiem, tomēr nākamais pretinieks būs šveicieši. Tā būs ļoti nervoza spēle, uz kuru mums būs jauns rīcības plāns," izteicās Čehijas izlases vārtsargs Ondržejs Pavelecs.

Pašlaik C grupā pa trim punktiem ir Čehijas, Šveices un Zviedrijas izlasēm, bet Latvija cīnās bez punktiem.

Kā ziņots, pirmās kārtas spēlēs trešdien Latvijas izlase vien pēdējās cīņas sekundēs ar 0:1 piekāpās Šveicei, bet Zviedrija ar 4:2 uzvarēja Čehiju.

Turpinājumā sestdien Latvijas izlasei gaidāms mačs pret Zviedriju, kas ir pašreizējā pasaules čempionvienība.

Turnīrā kopumā 12 izlases sadalītas trīs grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs viena apļa turnīru. Pēc tā rezultātiem izlases tiks sarindotas no pirmās līdz 12.labākajai, četrām vadošajām vienībām nopelnot automātisku vietu ceturtdaļfinālā. Pārējās astoņas komandas tiksies četros "play-off" kārtas pāros, noskaidrojot pārējās četras ceturtdaļfināla dalībnieces.

"Play-off" kārtas mači notiks 18.februārī, dienu vēlāk paredzēti ceturtdaļfināli, pusfināli būs 21.februārī, bet cīņas par medaļām notiks 22. un 23.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!