Foto: Reuters/Scanpix
Soču olimpisko spēļu pusfinālā trešdien iekļuva Somijas hokeja izlase, kas aizraujošā cīņā ar 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) uzvarēja mājinieci Krievijas valstsvienību.

Tādējādi Krievija jau trešajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas paliek bez medaļām, lai gan allaž ar savu zvaigžņoto sastāvu bija starp favorītēm. Pēc PSRS sabrukuma Krievija nekad nav izcīnījusi zeltu, reizi ir izcīnījusi olimpisko sudrabu un reizi bronzu. PSRS savulaik izcīnīja septiņas zelta medaļas, bet 1992.gadā pēc PSRS sabrukuma zeltu ieguva Neatkarīgo Valstu savienības (NVS) komanda.

Lai gan visu spēli Krievijai bija liels pārsvars, Somijas hokejisti prasmīgi aizstāvējās un izmantoja savas iespējas pretuzbrukumos un vairākuma izspēlēs. Visā spēlē Krievija izdarīja 38 metienus, bet somi –tikai 22.

$d_id=29; include '/www/delfi/php/sochi2014star/fe.php' ?>

Spēles astotajā minūtē vairākumu skaisti realizēja Iļja Kovaļčuks, kurš pēc Pāvela Dacjuka piespēles ar spēcīgu metienu guva vārtus. Pēc nepilnas pusotras minūtes Juhamati Āltonens izlīdzināja rezultātu, bet pirmā perioda izskaņā somi noorganizēja lielisku pretuzbrukumu un veterāns Tēmu Selanne pēc Mikaela Granlunda piespēles izvirzīja somus vadībā.

Trešos vārtos Somija guva otra perioda sestajā minūtē, kad izmantoja Krievijas noraidījumu – pēc Selannes metiena pirmais pie atsistās ripas bija Granlunds, raidot to vārtos. Neilgi pēc trešā somu vārtu guvuma Krievija nomainīja savu vārtsargu – Semjona Varlamova vietā laukumā devās Sergejs Bobrovskis. Krievijas otrais vārtsargs palika nepārspēts, taču tas neglāba Krievijas izlasi, jo krievu hokejisti nekādi nevarēja pārspēt lieliski spēlējošo Somijas vārtsargu Tūku Rasku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!