Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Herberts Vasiļjevs pirms šīs sezonas gūtā savainojuma dēļ vēl nav gatavs spēlēt par visiem 100%, pirmdien žurnālistiem izteicās pats uzbrucējs.

Kā zināms, Vasiļjevs Latvijas izlasē nav spēlējis kopš 2011.gada pasaules čempionāta, bet nolēma tajā atgriezties, lai piedalītos gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs.

"No pašreizējās komandas zinu aptuveni pusi," pauda Vasiļjevs. "Skaidrs, ka nāk jaunā paaudze, kas sevi jau ir pieteikusi, taču nekas daudz jau nav mainījies. Ir jocīgi, ka pēc tik ilga laika esmu atpakaļ. Iejusties vienībā gan ir ļoti viegli, jo komanda ir draudzīga."

Jau vēstīts, ka pirmssezonā Vasiļjevs iedzīvojās potītes lūzumā, tāpēc šosezon Vācijas Augstākās līgas (DEL) kluba Krēfeldes "Pinguine" rindās viņš aizvadījis tikai sešas spēles.

"Vēl neesmu gatavs spēlēt par visiem 100%. Ar katru maču jūtos arvien labāk, taču jūtu, ka fiziskā sagatavotība nav tāda, kādai tai februārī vajadzētu būt. Tomēr esmu drošs, ka viens otram palīdzēsim. Arī klubā pēdējās spēlēs sāku darboties jau nevienādos sastāvos, divi mači sanāca jau uz pilnu slodzi. Biju tomēr gaidījis, ka ieiešana spēļu ritmā būs grūtāka. Protams, spēļu prakses man trūkst, taču ar slidojumu uzreiz viss bija labi, par ko esmu ļoti priecīgs," pauda pieredzējušais uzbrucējs.

Pirmdienas treniņu Vasiļjevs aizvadīja vienā virknējumā ar Mārtiņu Karsumu un Miku Indraši.

"Pašlaik uzbrucēju maiņas vēl nav strikti noteiktas, lai arī treneriem noteikti ir sava doma. Pa šo laiku vēl daudz kas var mainīties. Man nav tur ko daudz spriest, jo pēdējā pieredze izlasē man bija, spēlējot vienā virknējumā ar Mārtiņu Cipuli un Aleksandru Ņiživiju, bet tas bija pirms trim gadiem," uzsvēra Vasiļjevs.

"Izlasē visus savus mērķus jau biju sasniedzis, tāpēc par spēlēšanu tajā vairs nedomāju, turklāt bija arī trauma. Tas, ka ievirzījās sarunas par atgriešanos valstsvienībā, jau ir treneru nopelns. Mans uzdevums ir būt šim izaicinājumam gatavam, jo vēlos atkal spēlēt hokeju, kādu spēlēju iepriekš. Mans mērķis ir sev pierādīt, ka šajā līmenī vēl varu spēlēt," izteicās 37 gadus vecais uzbrucējs.

Soču olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim, un tajā jau ceturto reizi pēc kārtas piedalīsies arī Latvija, aizvadot cīņas vienā grupā ar Šveici, Čehiju un Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!