Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas Bobsleja un skeletona federācija (FBR), ignorējot Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, uz 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm vēlas sūtīt diskvalificētos sportistus, vēsta krievu masu mediji.

Lai gan SOK lēmums par Krievijas olimpiskās komitejas diskvalifikāciju paredz, ka SOK komisija aicina "tīros" krievu sportistus uz olimpiskajām spēlēm, FBR pati izveidojusi un nosūtījusi sākotnējo pieteikumu. FBR savā sākotnējā pieteikumā iekļāvusi uz mūžu diskvalificētos skeletonistus un bobslejistus, jo uzskata, ka viņi ir "tīri" un viņiem ir jāļauj startēt. SOK par dopinga pārkāpumiem uz mūžu ir diskvalificējusi 12 krievu skeletonistus un bobslejistus, kuri 2014. gadā piedalījās Soču olimpiskajās spēlēs. Starp viņiem ir arī pašreizējais FBR prezidents, bijušais bobslejists Aleksandrs Zubkovs.

"Mēs esam iesnieguši prasības CAS (Sporta arbitrāžas tiesā). Esam saņēmuši no SOK apstiprinājumu, ka lietu izskatīšanas process varētu būt paātrināts. Tagad gaidām (lietu izskatīšanas) datumus," Zubkova teikto citē aģentūra RIAN.

Zubkovs apstiprinājis, ka visi sodītie iekļauti pagaidu pieteikumā dalībai olimpiskajās spēlēs. Pēc Zubkova teiktā, tagad lēmums ir jāpieņem SOK.

Kā ziņots, SOK decembra sākumā diskvalificēja Krievijas Olimpisko komiteju, bet pieļāva "tīro" Krievijas sportistu dalību 2018. gada olimpiskajās spēlēs ar vairākiem nosacījumiem. Viens no tiem paredz, ka olimpiskajās spēlēs drīkstēs startēt tikai tie sportisti, kuri nekad nav bijuši saistīti ne ar kādiem dopinga pārkāpumiem.

SOK lēmumu, kuri Krievijas sportisti drīkstēs startēt Phjončahanā, sola pieņemt līdz 28. janvārim. 2018. gada ziemas olimpiskās spēles Korejā sāksies 9. februārī un ilgs līdz 25. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!