Foto: AFP/Scanpix
Ceturtdien Soču olimpiskajās spēlēs sākās debitantes – komandu daiļslidošanas sacensību – cīņas, un pēc vīriešu un pāru sacensībām līderpozīcijā ir Krievija.

Pirmā šajās sacīkstēs bija vīriešu sacensību īsā programma, kurā uzvaras laurus plūca japānis Juzuru Hanju. Japānis nevainojami veica savu programmu un ieguva 97,98 balles. Otrais bija krievu zvaigzne Jevgeņijs Pļuščenko (91,39 balles), bet trešais bija kanādietis Patriks Čans (89,71 balles).

Savukārt pāru īsajā programmā Tatjana Volosožara un Maksims Traņkovs nopelnīja 83,79 punktus. Otrajā vietā palika kanādieši Meganu Duhamelu un Eriku Redfordu (73,10 punkti), bet trešajā - ķīnieši Pena Čena un Džans Hao (71,01 punkts).

iesa, balles šajās sacensībās tiek ņemtas vērā tikai nosakot vietu kārtību, jo kopējā ieskaitē komandas iegūst punktus: par pirmo vietu tiek 10 punkti, otro – deviņi, trešo – astoņi, utt.

Līdz ar to pēc vīriešu un pāru sacensībām Krievijai ir 19 punkti, Kanādai ir 17 punkti un otrā vieta, bet Ķīna ir trešā ar 15 punktiem.

Komandu sacensībās piedalās 10 valstu izlases. Katru valsti pārstāv viens daiļslidotājs, viena daiļslidotāja, viens pāris un viens deju pāris. Visās četrās disciplīnās dalībnieki veic īso un izvēles programmu.

Sestdien paredzēta īsā programma dāmām un dejās, kā arī norisināsies izvēles programma pāriem. Savukārt svētdien izvēles programmu aizvadīs dāmas, kungi un deju pāri

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!