Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas specdienesti centušies izsekot Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) komisiju, kas izmeklēja krievu sportistu dopinga skandālu, atsaucoties uz Samuelu Šmidu vēsta ārvalstu masu mediji.

"Pirms mēs sākām strādāt, veicām vairākus drošības pasākumus," izdevums "Argauer Zeitung" citē Šmidu. Pēc viņa vārdiem, darba istabās komisijas locekļi strādājuši pie datoriem bez interneta savienojuma. Uz sēdēm komisijas locekļi ieradās bez elektroniskajām ierīcēm, bet darba istabās tika nolaistas žalūzijas un pirms tam telpas pārbaudītas, vai nav noklausīšanās ierīces.

Šmids paziņoja, ka vienā no Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) konferencēm vienā viesnīcā kopā ar atbildīgajām personām mitinājušies Krievijas specdienestu darbinieki. "Tad kļuva skaidrs, ka mēs esam uzbrukumu mērķis."

Kā zināms, SOK ir diskvalificējusi Krievijas Olimpisko komiteju par valstī realizēto plašo dopinga programmu. Tomēr "tīrie" krievu sportisti, kuri atbildīs SOK izstrādātajiem kritērijiem un kurus SOK aicinās startēt, drīkstēs braukt uz Phjončhanu, ja vien paši vēlēsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!