Foto: AFP/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucējas Elīza Tīruma un Ulla Zirne ir apmierinātas ar olimpisko debiju, jo kopumā braucieni tika aizvadīti labi.

Kā ziņots, Soču olimpisko spēļu dāmu sacensībās, kas noslēdzās otrdien, Tīruma izcīnīja 12.vietu, bet Zirne četru braucienu summā ierindojās 18.pozīcijā.

"Vakar pirmais brauciens izdevās ļoti, ļoti labi, bet otrais bija ar mazām kļūdiņām, tomēr mums bija slikti starta numuri, un ledus ātri bojājās. Šodien pirmais brauciens nebija tik labs, kā gribētos, bet otrais bija labs. Kopumā startu vērtēju vairāk pozitīvi nekā negatīvi," pēc starta žurnālistiem teica Tīruma. "Ja būtu bijis labāks starta numurs, varbūt summā būtu bijusi nedaudz augstāk."

Iepriekšējās trijās olimpiskajās spēlēs startēja Elīzas Tīrumas vecākā māsa Maija, kura labāko rezultātu sasniedza pirms četriem gadiem Vankūverā, kad izcīnīja devīto vietu.

"Apsteidzu māsu olimpiskajā debijā, tomēr par vietu un rezultātu nedomāju - galvenais bija nobraukt tīri," stāstīja Elīza Tīruma. "Maija savas karjeras laikā brauca brīvāk par mani. Viņai varbūt starts nebija tik labs, bet trasē bija brīvāka."

Latvijas sportiste atzina, ka olimpiskajā debijā ļoti vēlējusies iekļūt desmitniekā, tomēr viņa izdarījusi visu, ko varēja.

Ar šo gan Tīrumas starti Sočos nav noslēgušies, jo ceturtdien viņai vēl gaidāma dalība komandu stafetē. "Pirms stafetes jāizdara viss tas pats, kā līdz šim."

"Bija kļūdiņas, kuras varēja nebūt, tomēr kopumā viss priekš pirmajām olimpiskajām spēlēm ir kārtībā," stāstīja Zirne, kura atzina, ka gribētos piedalīties vēl vairākās olimpiskajās spēlēs, tomēr "četri gadi ir pietiekami ilgs laika posms".

"Pirmajā braucienā 15.virāžā izgāju par ātru, bet otrajā gribēju izlabot, iegāju par vēlu un pārcentos. Pēdējo braucienu izbraucu diezgan labi un bija pārsteigums, ka neizdevās saglabāt vietu," stāstīja Zirne, kura pirms ceturtā brauciena atradās sešpadsmitajā pozīcijā. "Divos braucienos biju piecpadsmitā, bet diemžēl neizdevās to saglabāt. Ideāli būtu bijis, ja pēc trešā būtu bijusi piecpadsmitā, jo pirms tam tiktu vēlreiz sagatavota trase."

Kaut pēc vīru sacensībām Latvijas sportisti žēlojās par tehniku, dāmas tādas pretenzijas neizteica. "Nav ko žēloties, jo man pašai vēl ir ko pielikt startā un arī braucieni nebija ideāli, tāpēc nenoveļu šoreiz vainu uz to."

"Nevarēju sagaidīt olimpiskās sacensības, man bija liels prieks par tām. Uz nākamajām spēlēm gribētu paņemt līdzi sajūtas, kas bija pirms starta - biju mierīga, nosvērta un vēlējos ātrāk startēt," stāstīja 18 gadus vecā sportiste. "Tagad nākamajās dienās centīšos izbaudīt olimpisko gaisotni - apmeklēšu pārējos olimpiskos ciematus, paskatīšos, kas šeit notiek, iešu arī uz hokeju."

Apkopojot aizvadīto sezonu, Zirne atzina, ka kopumā tā bijusi laba. "Gūta liela pieredze, jo pirmoreiz pieaugušo konkurencē startēju tik daudz posmos."

Trešdien risināsies divnieku sacensības, kurās piedalīsies arī pirms četriem gadiem Vankūverā sudraba godalgas izcīnījušie latvieši Andris un Juris Šici.

Jau vēstīts, ka svētdien noslēdzās sacensības vīriešiem, kur labākais bija Mārtiņš Rubenis - viņam desmitā vieta četru braucienu summā. Tikmēr pārējiem Latvijas kamaniņu braucējiem veicās vājāk - Inārs Kivlenieks ierindojās 16.vietā, bet Kristaps Mauriņš šajā Olimpiādē ieņēma 21.pozīciju.

Pēc Maijas Tīrumas aiziešanas par līderi starp sievietēm kļuvusi viņas jaunākā māsa Elīza, kurai 23 gadu vecumā veselīgu konkurenci rada astoņpadsmitgadīgā Zirne. Nedēļu pirms Olimpiādes Zirne vēl piedalījās pasaules junioru čempionātā, tomēr nelabvēlīgi laika apstākļi šoreiz neļāva tikt augstāk par 11.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!