Foto: Publicitātes foto
Piektdien Somijas čempionātā distanču slēpošanā 1,6km sprintā brīvajā stilā 161 dalībnieka konkurencē Latvijas pārstāvis Jānis Paipals uzrādīja 12. rezultātu, sasniedza savu karjeras rekordu– 76 FIS punkti un pietuvojies olimpiskā saraksta pirmajam trīssimtniekam un ceļazīmei uz Sočiem, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses dienests.

Jānis Paipals uz Somiju bija devies ar vienu mērķi – mēģināt nopelnīt vērtigu FIS punktus, lai uzlabotu savu reitingu olimpiskajā listē. Ja iepriekšējos divos startos Austrijā un Pasaules kausa posmā Čehijā Siguldas kluba "A2" pārstāvim nesanāca uzlabot savu reitingu sprintā, tad Somijā viņam tas izdevās ar uzviju. Kvalifikācijā uz starta izgāja 161 dalībnieks, starp kuriem arī Jānis Paipals un Pāvels Ribakovs, bet Juris Ģērmanis, kaut arī bija pieteikts, uz Somiju neaizbrauca.

Kvalifikācijā, kur atlasa labākos 30 slēpotājus, kas tiek ceturtdaļfinālā, ātrākais bija Āri Lūsua, kurš 1,6km veica 3:22,27. Jānis Paipals ļoti labi nosprintoja, uzrādot 12.rezultātu. Šāds panākums Jāņa reitingu uzlaboja no 98,83 FIS punktiem uz 92,3 FIS punktiem un palielina cerības iekļūt olimpiskajā listē sprinta trīssimtniekā, lai izcīnītu papildu kvotu un tiesības startēt olimpiskajās spēlēs Sočos.

Šobrīd līdz 300.vietai pietrūkst trīs punkti, un šo deficītu Jānis noteikti mēģinās likvidēt šajā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā un FIS sacensībās Madonā. Tā kā Papialam bija jāsteidzas uz prāmi, lai pagūtu uz šim sacīkstē, tad Somijā ceturtdaļfinālā gulbenietis uz starta neizgāja.

Pāvels Ribakovs bija par četrām sekundēm lēnāks nekā Jānis un ieņēma 33.vietu. Pāvela nopelnītie 100,41 FIS punkti ir labākais viņa rezultāts sprintā, līdzšinējo rekordu uzlabojot par septiņiem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!