Foto: F64

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis pēc Phjončhanas olimpisko spēļu pirmās sacensību dienas atzina, ka atrašanās ārpus labāko trijnieka dod zināmu psiholoģisku palīdzību, jo naktī varēšot mierīgāk gulēt.

Melbārdis olimpiskajās spēlēs startēja ar stūmēju Jāni Strengu, ar ko jau brauca šajā sezonā. Pēc pēdējiem treniņiem Latvijas komandas galvenais treneris Sandis Prūsis izlēma, ka Melbārdis startēs ar Strengu, nevis Daumantu Dreiškenu.

Pirmajā braucienā Melbārdis/Strenga bija pirmie, bet otrajā, pieļaujot vairākas kļūdas, noslīdēja uz ceturto vietu kopvērtējumā. Tikmēr otra Latvijas ekipāža Oskars ĶIbermanis/Matīss Miknis pēc diviem braucieniem ir sestie, bet pēc pirmā brauciena bija ceturtie.

"Labi braucieni. Nebūtu rupjās kļūdas otrajā virāžā, būtu vēl labāk. Rīt vēl divi braucieni. Esam ārpus medaļām, ir viela pārdomām, bet būs labāks miegs. Nebūs jāguļ "medaļu pozīcijās". Rīt jānotur cīņasspars. Nav ko nokārt galvas. Jāizdara maksimums, jo, kā teicu, te katra kļūda maksā dārgi," pilots nebija sarūgtināts par atrašanos šobrīd ārpus medaļnieku loka.

Melbārdis atzina, ka kļūdījies otrajā virāžā, kas aizsācis ķēdes reakciju. Šīs virāžas izejā bobs izslīdējis uz apmali.

Runājot par stūmēja izvēli, Melbārdis norādīja, ka ar Strengu braucis daudzkārt, arī pērnajā pasaules čempionātā. Strenga ir nedaudz vieglāks par Melbārža ierasto stūmēju Dreiškenu, kas šajā trasē nav izšķiroši, piebilda pilots.

Melbārža ekipāža līderim Niko Valteram zaudē 0,23 sekundes, kanādietim Džastinam Kripsam – 0,13 sekundes, bet trešajā vietā esošajam Johannesam Lohneram – tikai 0,04 sekundes. "Kā teicu, tagad jūtos labāk. Pirmās divas vietas ir tālāk, bet trešā ir diezgan tuvu. Visi ir cilvēki, viņiem arī rīt ir jānobrauc. Mums jāizdara viss precīzi. Kā teicu, šādi jūtos labāk, būs mierīgāka nakts, būs fokuss rītdienai, ka nedrīkstam kļūdīties."

Tikmēr Melbārža stūmējs vairāk runāja par savu uzdevumu – stumšanu. "Pirmais brauciens bija veiksmīgs jau sākot ar startu. Iestūmām labu startu un brauciens arī bija labs. Nav, kur piesieties. Otrajā braucienā visu izteica otrā virāža – tur iebraucām apmalē un ātrums zuda, līdz ar to finišā nav labs rezultāts."

Strenga par piedalīšanos divnieku sacensībās uzzinājis tikai pēc pēdējiem treniņiem. Pēc jaunumu uzzināšanas bijušas "patīkamas skudriņas" un prieks.

"Mums startā vēl ir rezerve. Mums vajag uzstum zem 4,90 sekundēm (bija 4,90 un 4,92 sekundes). Mums pirmais mērķis te bija uzstumt ātrāk, nekā pagājušajā gadā. Tas izdevās, bet tagad vajag zem 4,90 sekundēm," uz otrajā sacensību dienā vēlamajiem uzlabojumiem norāda Strenga.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs bobsleja divnieku trešais un ceturtais brauciens notiks pirmdien, 19. februārī, pulksten 13:15 un 15:00 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!