Foto: AFP/Scanpix
Soču olimpiskajās spēlēs latvieši ir arī vadošos amatos - Normunds Kotāns ir bobsleja un skeletona sacensību direktors, bet viņa vadībā strādā aptuveni 160 cilvēki.

Kā sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Kotāns, Sočos viņš nokļuva pusgadu ilgā procesā ar astoņām darba intervijām, strādāt sākot no 2011.gada.

"Tādu izdevību nedrīkstēja laist garām. Kad es pievienojos, bija gatavs trases projekts un sākusies celtniecība - uzbūvēta pirmā testa virāža," atceras latviešu speciālists.

"Man kā sacensību direktoram jāatbild par tiesnešu nodrošināšanu, brīvprātīgajiem, servisu nodrošināšanu starptautiskajai federācijai un sportistiem, kad viņi ierodas trasē," uzskaitīja Kotāns, atklājot, ka viņa vadībā strādā aptuveni 160 cilvēki. "Arī tagad jākontrolē, lai nebūtu nekādu problēmu un viss noritētu raiti."

Pirms gada Sočos risinājās pirmie Pasaules kausa posmi bobslejā, skeletonā un kamaniņu sportā, toreiz sportistiem atzīstot, ka trases ledus kvalitāte ir drausmīgā līmenī. Tagad, neskaitot spekulācijas, ka ledus tiek uzlabots atbilstoši Krievijas sportistiem, par tā kvalitāti neviens nesūdzas un visi pat slavē.

"Pirms gada cilvēki bija strādājuši tikai divus gadus, pieredze vēl nebija tik liela, tomēr tika piesaistīti visi spēki, lai uzlabotu kvalitāti," Kotāns atzīst, ka pirms gada pieļautās kļūdas tika ņemtas vērā. "Jau starptautiskajā treniņu nedēļā novembrī bija tikai pozitīvas atsauksmes, jo vasarā sagatavojāmies labā līmenī."

"Olimpiskās spēles joprojām ir smags darbs. Galvenais, lai visas ekipāžas startētu pēc iespējas vienlīdzīgākos apstākļos," galveno uzstādījumu atklāj latvietis. "Jebkurā gadījumā pirmajiem ir neliela priekšrocība, bet mūsu uzdevums, lai starp pirmo un pēdējo starta numuru attiecība būtu pēc iespējas mazāka."

Kā zināms, tieši "Sanki" bobsleja un kamaniņu trasē Latvija izcīnījusi visas trīs medaļas Soču olimpiskajās spēlēs. Sacensības tajā noslēgsies pašā Olimpiādes izskaņā, kad sestdien un svētdien tiks aizvadīti starti bobslejā četrinieku ekipāžām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!