Foto: AP/Scanpix/LETA
Norvēģiete Marena Lundbija, šīs sezonas Pasaules kausa līdere turpināja savu dominanci arī 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, uzvarot tramplīnlēkšanas sacensībās uz mazā tramplīna un kļūstot par otro olimpisko čempioni šā sporta veida vēsturē.

Līderpozīcijā Lundbija izvirzījās jau pēc pirmās kārtas, kurā aizlēca 105,5 metrus tālu un nopelnīja 125.4 punktus. Finālā viņa aizlēca vēl tālāk - 110 m, un pievienoja savam rezultātam vēl 139.2 punktus, kas deva lielāko punktu summu — 264.6 p. Pirms četriem gadiem Sočos norvēģiete ierindojās astotajā vietā.

Otro vietu nosargāja vāciete Katarīna Atlhausa ar 252.6 punktiem, bet bronza japānietei Sārai Takanaši (243.8 p.), kura Soču olimpiskajās spēlēs palika ceturtajā vietā.

Līdz ar to visas trīs pirmās olimpiskās medaļnieces no Soču spēlēm — vāciete Karīna Fogta, austriete Daniela Iraško-Štolca un francūziete Kolīna Matela — nolika savas pilnvaras. Fogta Phjončhanā ieņēma piekto, bet Iraško-Štolca sesto vietu. Matela šajā olimpiādē nepiedalījās.

Sieviešu tramplīnlēkšana olimpisko spēļu programmā pirmo reizi tika iekļauta 2014. gada Soču olimpiādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!