Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par Pekinas olimpisko spēļu čempioniem ziemeļu divcīņā komandu sacensībās ceturtdien, 17. februārī, kļuva Norvēģijas sportisti.

Norvēģi Jirgens Gŗabaks, Jenss Lurass Ofebro, Espens Bjernstads un Espens Andersens pēc tramplīnlēkšanas bija otrie, zaudējot austriešiem astoņas sekundes. Slēpošanā 4x5 kilometru stafetē norvēģi pārliecinoši bija labākie, izcīnot zeltu.

Sudraba medaļas ieguva Vācijas kvartets Manuels Faists, Julians Šmits, Ēriks Fencels un Vincencs Geigers, kuri finišā uzvarētājiem zaudēja par 54,9 sekundēm. Finiša spurtā Geigers apsteidza Rjotu Jamamoto, kurš tādējādi Japānai atnesa bronzu. Kopā ar Jamamoto startēja Jošito Vatabe, Hideaki Nagai un Akito Vatabe. Ceturtajā vietā palika Austrija, kas pēc tramplīnlēkšanas bija vadībā, tomēr slēpošanā pēdējos metros nespēja turēties līdzās Vācijai un Japānai cīņā par sudrabu un bronzu.

Norvēģijas un Vācijas ziemeļu divcīņas meistari nosaka toni šajā sporta veidā pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs. Pirms astoņiem gadiem Sočos uzvarēja Vācija un Norvēģija bija otrā, pirms četriem gadiem Phjončhanā abas valstis samainījās vietām z goda pjedestāla un tagad atkal notika rokāde starp abām komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!