Foto: AFP/Scanpix/LETA
Par Pekinas ziemas olimpisko spēļu čempioniem daiļslidošanā dejās uz ledus pirmdien, 14. februārī, kļuva francūži Gabriela Papadakis un Gijoms Sizerons, kuri summā sasniedza jaunu pasaules rekordu sporta vēsturē.

Papadakis/Sizerons pirms četriem gadiem Phjončahnā izcīnīja sudraba medaļu, bet šoreiz kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Francijas duets bija vadībā pēc ritma dejām, kurās sasniedza jaunu pasaules labāko rezultātu 90,83 punkti. Pirmdien izvēles dejā Papadakisa/Sizerons ieguva 136,15 punktus, summā tiekot pie 226,98 punktiem. Iepriekšējais pasaules labākais sasniegums dejās uz ledus piederēja arī Francijas duetam, kurš 2019. gadā sacensībās Japānā ieguva 226,61 punktu.

Pekinas olimpisko spēļu sudrabu ieguva Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu pārstāvošie Viktorija Siņicina/Ņikita Kacapalovs, kuri abās programmās bija otrie un summā ieguva 220,51 punktu. Savukārt bronza tika amerikāņiem Medisonei Habelei/Zakarijam Donahjū, kuri bija trešie arī abās programmās un summā ieguva 218,02 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!