Foto: F64

Pekinas olimpiskajās spēlēs sestdien distanču slēpošanā skiatlonā startēs Patrīcija Eiduka, trasē dosies trīs Latvijas kamaniņu braucēji Kristers Aparjods, Gints Bērziņš un Artūrs Dārznieks, bet šorttrekā sacensības 1000 metros uzsāks Roberts Krūzbergs.

Portāls "Delfi" visas dienas garumā piedāvās teksta tiešraidi no Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Plkst.9.45 pēc Latvijas laika sacensības sāksies 15 kilometru skiatlonā, kur ar 31.numuru startēs Eiduka. Arī turpmāk minēts laiks, kāds tas tobrīd ir Latvijā. Sacensības tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

7,5 kilometri jāveic klasiskajā stilā un 7,5 - brīvajā stilā.

22 gadus vecā Eiduka ir Latvijas distanču slēpošanas lielākā cerība spēlēs. Šīs sportistei ir jau otrās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Phjončhanā viņa ieņēma 44.vietu 10 kilometros brīvajā stilā, bet sprintā izcīnīja 62.vietu.

Šajās spēlēs sportiste ir gatava augstākām vietām. Viņa gada sākumā pat atsacījās no dalības prestižo "Tour de ski" sacensību pēdējos divos posmos, lai varētu labāk sagatavoties olimpiskajām spēlēm Pekinā.

Plkst.13.10 pirmo braucienu kamaniņu sportā aizvadīs vīrieši, bet otrais brauciens paredzēts plkst.14.50. Sacensības tiešraidē translēs LTV7.

35 sportistu konkurencē trešais pirmajā braucienā trasē dosies Aparjods, septītais - Bērziņš un 23. - Dārznieks.

Phjončhanā Aparjods ieņēma 11.vietu, kā arī Latvijas izlases sastāvā finišēja sestajā vietā komandu stafetē. Dārznieks ieņēma 24.vietu, bet Bērziņš ir sacensību debitants.

Savukārt plkst.13.38 1000 metru distances priekšslidojumos šorttrekā uz starta stāsies vīriešu sacensību dalībnieki.

Spēļu debitants Krūzbergs startēs pēdējā no slidojumiem. Viņš astotajā slidojumā dosies kopā ar titulēto Ungārijas pārstāvi Šaoliņu Liu, austrālieti Brendanu Koriju un Itālijas pārstāvi Luku Špehenhauzeru.

Bez Latvijas sportistu līdzdalības šajā sporta veidā tiks noskaidroti uzvarētāji jauktajā stafetē.

Plkst.11 bez Latvijas sportistu līdzdalības tiks sadalītas pirmās medaļas biatlonā, sacenšoties jauktajā stafetē.

Savukārt jau plkst.10.30 uzvarētājas noskaidrošanu 3000 metru distancē būs sākušas ātrslidotājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!